Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Vi avslöjar: Så ska Victoria och Daniel fira bröllopsdagen

10 jun, 2020, 16:00 
Kronprinsessan Victoria, prins Daniel och drottning Silvia på Solliden på Öland.
På Midsommarafton firar Victoria och Daniel 10-årig bröllopsdag – och Svensk Dam kan avslöja att det blir en familjefest på Solliden.
Annons
7 saker du inte visste om kronprinsessan VictoriaBrand logo
7 saker du inte visste om kronprinsessan Victoria

 

10 år av kärlek – på Midsommarafton. Kronprinsessan Victoria, 42, och prins Daniel, 46, kunde inte få en finare inramning till sin 10-åriga bröllopsdag. Och Svensk Damtidning kan avslöja att de kommer att fira den på Solliden på Öland.

Hovets informationschef Margareta Thorgren bekräftar att kungaparet kommer att tillbringa midsommarhelgen på Öland. Och att kungen och kronprinsessan nu åter kan träffas.

– Ja det stämmer. Kungaparet är på Öland under midsommar. Kronprinsessfamiljen kommer också att vara på Öland i sommar. Men de är noga med att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Och vad innebär det i kungens och kronprinsessans fall?

– Att social distansering gäller.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel framför slottet Solliden.
Äntligen Öland igen!

Nu är det alltså fritt fram igen för Sveriges statschef och hans tronföljare kronprinsessan Victoria att vistas på samma plats, detta efter att strikt ha följt hovets policy i närmare tre månader. Men de kan bara göra det under vissa förhållanden:

Annons

Victoria och Daniel – 10 år sen bröllopet

Firandet av bröllopsdagen kommer att få äga rum utomhus och med iakttagande av säkerhetsavstånd. Något som inte möter några problem på Solliden, som har så stora ytor. Och skulle det regna blir lösningen sannolikt ett partytält. När det gäller sådana lösningar är kungen en rutinerad festgeneral.

Dessutom finns det mer att fira samma dag. Kungen och drottningen har också bröllopsdag, i deras fall har det gått 44 år sedan de sa ja till varandra i Storkyrkan den 19 juni 1976.

Kungafamiljen på Sollidens slott på Öland.
På Solliden finns det gott om sätt att fira utomhus – för ett utomhusfirande blir det.

Margareta Thorgren är dock noga med att påpeka att det inte blir något stort eller officiellt firande. Kronprinsessan och prins Daniel känner starkt med alla som har varit tvungna att ställa in sina bröllop, dop och andra fester den här coronasommaren, och enligt vad Svensk Damtidning erfar kommer det därför att blir ett mer lågmält firande av bröllopsdagen än det från första början var tänkt.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel firar 10-årig bröllopsdag den 19 juni 2020.
10 år av kärlek.
Annons