Vi avslöjar sanningen om Gustavs och Carinas kärleksdrama

Bakom kulisserna är det rena rama släktfejden, men kärleken håller i sig mellan Tranåstjejen Carina Axelsson och prinsen av Berleburg.

Kärleken mellan prins Gustav av Berleburg och hans svenska flickvän Carina Axelsson är starkare än någonsin. Carina presenteras nästan som en prinsessa, hon bor redan på familjeslottet och hon har till och med skrivits in i drottning Margrethes officiella program.

Men det skamliga nazi-testamentet som kräver att hennes pojkvän gifter sig med en arisk, blåblodig och katolsk flicka, faller som en mörk skugga över förhållandet. Allt handlar om vem som ska få ärva släktslottet och föra familjenamnet vidare och det har länge talats om att testamentet prövas i domstol. Men än har ingen lösning blivit känd och nu kan Svensk Damtidning avslöja varför:

– Det har visat sig fullständigt hopplöst svårt att få det upphävt. Situationen är mycket mer komplicerad än någon utomstående har förstått, säger vår källa som har god insyn i saken.

– Familjen arbetar intensivt med frågan. Under tiden vill de ligga lågt, de kan ju förlora hela arvet.

Familjefejden delar släkten

Skälet till att det drar ut på tiden för Gustav och Carina är mycket delikat. Enligt våra uppgiftslämnare är det nämligen Gustavs egen farbror prins Robin, 69, som inte är så intresserad av att testamentet hävs.

– Hade det inte varit för att Robin motsatt sig det hela så hade frågan  sannolikt redan varit löst. Men varje gång man närmat sig en lösning har han satt sig på tvären.

Skälet är, enligt våra uppgiftslämnare, att Gustavs farbror gärna vill att hans egen gren av släkten ska få ta över ”makten” och familjeslottet. Från äktenskapet med svenska Birgitta af Klercker har han barnen prins Sebastian, 36, prinsessan Natascha, 34 och prinsessan Marie, 27. Idag är han omgift med Marie-Christine.

Familjefejden har delat släkten i två delar och arvsfrågan är nu så infekterad att man helt undviker ämnet vid släktmiddagar och andra sammankomster. 38-årige Gustav och 32-åriga Carina vill inget hellre än att bilda familj och de kan inte vänta hur länge som helst. Men den bistra sanningen är att inget kan hända förrän arvsfrågan är löst. Fram till dess får Carina gå ringlös.

 

Av Jenny Alexandersson
Foto: Scanpix