Just nu! Första bilderna från bröllopet på Capri

Vilket bröllop! I kväll är prinsessan Sofia och prins Carl Philip hedersgäster när Sofias väninna Carolina Pihl gifter sig med sin Gunnar Eliassen. Och nu är första bilderna här!

Just nu pågår bröllopsfesten på Capri. Ljuslyktorna glimmar i den italienska kvällen och de smokingklädda gästerna minglar utanför fyren Faro di Punta Carena på Capri, en landmärke som lett sjöfarare rätt ända sedan 1862.

Någonstans där i vimlet på terrassen finns även prins Carl Philip och prinsessan Sofia, för att lyckönska de nygifta: Sofias väninna Carolina Pihl, 35, och hennes nyblivne man Gunnar Eliassen.

De vigdes tidigare i kväll under en blomsterportal precis vid havet, samtidigt som solen gick ner över vattnet. Carolina bar en lång snäv brudklänning och fördes till altaret av en äldre släkting. Brudgummen hade vit smoking.

För brud-makeupen stod prinsessan Sofias bästis William Värnild.

Som vi kunde berätta redan i går är det förstås detta privata bröllop som gör att prins Carl Philip och prinsessan Sofia inte kan närvara vid Sverigemiddagen som just nu pågår på Kungliga slottet hemma i Stockholm.

– De är väldigt ledsna för det, men det sammanföll med ett privat åtagande, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia anlände till Capri redan under torsdagen, och fick då en privat visning av San Michele, den underbara Caprivilla som drottning Victorias livläkare och vän Axel Munthe lät bygga på 1890-talet. På bilden ovan står de i pergolan som du ser här och tittar ut över Neapelbukten:

Villa San Michele på Capri.

Villa San Michele på Capri.

Carl Philip och Sofia på Italien-semester

En rundtur som säkert blev extra intressant eftersom Villa San Michele var en av förebilderna när drottning Victoria lät bygga sitt sommarslott Solliden på Öland.

Prinsessan Sofia och hela hennes kompisgäng ska gå på Carolina Pihls bröllop på Capri.

Här delar William Värnild med sig av sin resa till bröllopet.

Bruden Carolina Pihl har känt prinsessan Sofia väninna ända sedan New York-tiden, och hela kompisgänget har flugit ner till Capri.

Carolina Pihl med sin Gunnar Eliassen.

Brudparet: Carolina Pihl och Gunnar Eliassen.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

En mer romantisk plats att gifta sig finns knappt. Och minns du – det var ju på Capri som prinsessan Madeleine upplevde sitt första frieri när hennes dåvarande pojkvän Jonas Bergström föll ner på knä sommaren 2009.

Hamnen på Capri.

Hamnen på Capri, en klassisk vy.

Så känner prinsessan Sofia Carolina Pihl

Carolina Pihl är jämngammal med Sofia och bor i London med sin brudgum Gunnar och deras ettåriga dotter Stella Inez Winther. Hon har också bott flera år i New York, den stad där hon och prinsessan Sofia, som då hette Hellqvist, alltså tillbringade några roliga ungdomsår tillsammans.

Men sedan dess har mycket hänt, Sofia har blivit prinsessa och tvåbarnsmamma, och själv har Carolina alltså fått en dotter.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Carolina Pihl på sin gudson prins Gabriels dop, tillsammans med de andra faddrarna Thomas Sommerlath, Sara Hellqvist, Oscar Kylberg och prinsessan Madeleine.

Carolina på sin gudson prins Gabriels dop, tillsammans med de andra faddrarna Thomas Sommerlath, Sara Hellqvist, Oscar Kylberg och prinsessan Madeleine.

prins Carl Philip och prinsessan Sofia

Bröllop på italienska. Vilken helg för prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Men vänskapen består och Carolina Pihl var given när Sofia skulle välja faddrar till sin och Carl Philips yngste son prins Gabriel.

Tillsammans med prinsessan Sofia var hon också med och grundade företaget Drop of Mindfulness som säljer yogakläder.

I dag driver Carolina Pihl driver företaget Pihl Strehl som säljer doftljus och filtar.

Foto: TT, Instagram, Erika Gerdemark/Kungl. Hovstaterna.