Vi avslöjar: Victoria och Daniel har skaffat hund!

Victoria och Daniel och Estelle och Oscar har skaffat hund

Svensk Dam kan avslöja att prinsessan Estelle äntligen har fått bli lillmatte. Och lyckan är stor på Haga nu när den nya hundvalpen har flyttat in.
Estelles oväntade svar – ville inte ha ett syskon!
Slå på ljud

Vilken nyhet! Svensk Damtidning kan avslöja att kronprinsessan Victoria och prins Daniel har fått tillökning i familjen – och den nya familjemedlemmen har fyra ben och svans!

Vi talar förstås om deras nya hundvalp. En liten lockig pudel som bara är några veckor gammal.

Victoria och Daniel har skaffat en hundvalp

Det är en sån här pudelvalp som har flyttat in på Haga. Dock vet vi inte färgen.

Valpen flyttade in på Haga i dagarna och ni kan ju tänka er lyckan för prinsessan Estelle och prins Oscar, som alltid har drömt om en egen hund – och som har tjatat länge.

Estelle och drömmen om en egen hund

Estelle älskar faktiskt djur så mycket så att när Victoria frågade om hon ville ha ett syskon så svarade Estelle att hon hellre ville ha – en hamster! Och kanske blev önskan om en hundvalp ännu hetare nu när även hennes bästiskusin Leonore har fått hunden Teddy. Och småkusinerna på Villa Solbacken är ju hussar till borderterriern Siri.

prinsessan madeleines nya hundvalp

Madeleines nya hund heter Teddy.

Nya hundvalpen på Haga slott

I söndags var hela kronprinsessfamiljen ute i Hagaparken med sin nya familjemedlem. Victoria bar den lilla valpen i famnen, och den kurade nöjt i hop sig innanför hennes jacka.

Victoria Daniel Estelle och Oscar har fått en hundvalp

Lyckan är stor på Haga just nu!

– Det var så gulligt, prinsessan Estelle verkade så lycklig över valpen och hon sprang fram till Victoria flera gånger och gosade med den, berättar vårt ögonvittne.

Det lite oväntade valet av ras betyder att det är pudelpremiär i kungafamiljen, i alla fall i modern tid – när Victoria växte upp hade de ju alltid labradorer. Men kronprinsessans anmoder drottning Victoria, som dog 1930, var stolt matte till flera pudlar, bland annat en som hette Tom.

Kungafamiljen runt 1920. Längst fram sitter drottning Victoria med sin pudel Tom.

Kungafamiljen runt 1920. Längst fram sitter drottning Victoria med sin storpudel Tom.

Foto: Kronprinsessan Victoria/Kungl. Hovstaterna, TT, Raphael Stecksén/Kungl. Hovstaterna.