Vi har valt! 11 finaste bilderna från kungasommaren 2019

Sol och hav, från sommarhagen till Saint-Tropez. Här är elva kungliga ögonblick att minnas i höst!

Redan mitten av augusti och dags att summera den kungliga sommaren 2019. För kungafamiljen kretsade det mesta kring Solliden som vanligt och Victoriadagen blev precis den där somriga folkfesten som födelsedagsbarnet (och alla hennes gratulanter!) hade hoppats.

– Det här ska jag ta fram och tänka på i vinter, sa kronprinsessan Victoria.

Victorias privata familjebilder

Med nya båten kunde hon och Daniel och barnen även ta en tur till klippön Blå Jungfrun i Kalmarsund. De här bilderna har kronprinsessan tagit själv:

Prinsessan Estelle.

Prinsessan Estelle sitter uppflugen på berget med sommarbruna ben och lillebror Oscar spanar bort mot horisonten. Kanske efter båtar?

Prins Oscar.

Sommarlovsfeeling, eller hur?

Prins Oscar och prinsessan Estelle fotograferade av mamma kronprinsessan Victoria.

Sveriges minsta surfprins med sin storasyster Estelle.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia och deras barn prins Alexander, 3, och Gabriel, alldeles snart 2, fick vi se i sommarhagen. En härlig bild som är tagen bland prästkragarna någonstans ute på Kungliga Djurgården.

Kungaparet hann både med att njuta av sitt sommarslott och av de sedvanliga semesterdagarna ombord på motorjakten m/s Polaris. Som ni ser fick de njuta av ljumma vindar och turkosblått under sina utflykter i bukten utanför Saint-Tropez. Något att drömma sig tillbaka till i vinter när isvindarna viner runt knuten hemma på Drottningholm.

Kungaparet ombord på Polaris.

Kronprinsessan Mette-Marit bjöd på ett gäng somriga bilder från familjens karga skärgårdsö Dvergsøya, komplett med solglitter på vattnet och en solbränd prinsessa.

Kronprinsessan Mette-Marit på Dvergsøya.

Mette-Marit förvandlad till norsk sommardröm.

Kungligt på beachen

I Monaco lever furstefamiljen nära beachen året runt. Här har Charlotte Casiraghi en liten spontanpicknick på stranden i Cap-Ferret med sin yngste son Balthazar, 9 månader ung.

Charlotte Casiraghi med sin son Balthazar Rassam.

Charlotte Casiraghi med sin minsting.

Och på Mallorca förevigades detta semester-ögonblick med den spanska kungafamiljen på språng under jättepalmerna hemma på slottet Marivent som ligger i utkanten av Palma.

Spanska kungafamiljen

Kung Felipe och drottning Letizia med sina barn Sofia och Leonor.

Sist men inte minst, missa inte denna fina bild där prinsessan Estelle sniffar på mammas födelsedagsbukett!

Prinsessan Estelle.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: