Vi listar! Kvinnorna kring Chris O'Neill

kvinnorna kring chris oneill

Chris O'Neill är uppvuxen med starka, färgstarka, kvinnor som förebilder. Och han har haft flera kända flickvänner innan han knöt äktenskapets band med en svensk prinsessa.

Chris O’Neill är uppvuxen med fem systrar och en auktoritär mamma. Han har dessutom dejtat flera färgstarka kvinnor och gift sig med en svensk prinsessa. Ja, det är ett helt gäng starka kvinnor som har format Chris till den han är i dag. “Världen vore en bättre plats om den styrdes av kvinnor”, är en klassisk sägning som Madeleines make har yttrat vid flera tillfällen.

Men vilka är dessa kvinnor då, mer exakt?

Mamma Eva O’Neill

Chris mamma Eva O’Neill har levt ett riktigt jetset-liv och rört sig på de internationella societetsscenerna i decennier. Men trots det är hon förvånansvärt hemlig. Det är till och med oklart var Eva är född. Vad vi vet är dock att hon har sitt ursprung i forna Tjeckoslovakien. Det påstås dessutom att hon har haft en kärleksaffär med Storbritanniens prins Charles(!). Och så har hon varit gift hela fyra gånger.

Den första maken var Wolfgang Schoeller, 82, en tysk affärsman med bas i München som också fungerat som Indonesiens honorarkonsul i staden. De var gifta en kortare period och fick tillsammans dottern Tatyana. Kort därefter gifte Eva sig för andra gången med Hermann Loeb, som hon fick dottern Natascha med. Han var affärsman och paret ska ha träffats på en kryssning.

chris mamma eva oneill

Chris mamma, Eva O’Neill, vid prins Nicolas dop år 2015.

När det äktenskapet tagit slut gifte hon om sig igen och den gången med Chris pappa, finansmannen Paul Cesario O’Neill. Efter skilsmässan från Paul knät hon äktenskapets band en fjärde och sista gång med amerikanen James E Stewart, i juli 1988.

En annan spännande detalj om Eva är att hon, under 80-talet, var bästa vän med president Donald Trumps exhustru Ivana Trump.

Författarinnan Lady Colin Campbell, som bland annat skrivit en bok om prinsessan Diana, och som också umgås i den brittiska societeten har beskrivit Chris mamma som ett socialt geni. De senaste åren har Eva delat sin tid mellan den lyxiga London-stadsdelen Belgravia och ett exklusivt hus i Florida, som hon ägde tillsammans med Chris. Det huset är dock sålt nu men Chris mamma åker fortfarande till Miami med jämna mellanrum – men då bor hon hemma hos prinsessparet.

Systarna Tatiana d’Abo och Natascha von Abensperg und Traun

Chris äldre halvsystrar, som också är barn till Eva O’Neill, har båda gift in sig i adliga släkter. Tatiana är gift med den brittiska aristokraten och godsägaren John Henry D’Abo, som driver ett stort gods i West Wratting på landsbygden utanför Cambridge i England. Herrgården från 1700-talet har blivit en samlingspunkt för släkten och även prinsessan Madeleine har varit där vid flera tillfällen.

Tatianas make arbetar dessutom med Chris. Båda två står registrerade som aktieägare i bolaget Wilton Payments Ltd. Företagets affärsidé handlar om att hjälpa andra företag med smarta betalninglösningar.

Godsets, som makarna driver, är inriktad mot jordburk och bevarande, och det arrangeras även jakt för speciellt inbjudna. Paret har tre barn, Jasper, Anouska och Celina.

Tatiana är även fadder till prinsessan Leonore.

Chris äldre systrar.

Natascha von Abensperg und Traun var tidigare redaktör på magasinet Tatler. Hon är gift med österrikiske greven Ernst Abensperg und Traun, vars släkt bland annat äger slottet Maissau i nordöstra Österrike. Natascha är fadder till prins Nicolas och har en otroligt nära relation till både Chris och Madeleine. Senast i somras var hon och besökte sin bror på Solliden.

Karen, Stefanie och Annalisa O’Neill

Förutom titlar och långa namn har paret även många barn ihop. De heter Milana, Moritz, Chiara och Louis och är minst lika stilsäkra som sin modemedvetna mamma.

Karen O

Karen O’Neill och Annalisa O’Neill är Chris systrar på pappa Pauls sida. De har varit med på kungliga dop i Stockholm men håller annars en låg profil. Karen har även tvillingsystern Stefanie som är Chris femte syster. Vilket gäng!

Chris har inte en jättenära relation med den här sidan av familjen, eftersom pappa Paul inte är i livet längre. Men Annalisa bodde i Boston under några år, samtidigt som Chris studerade där, och på vis kom O’Neill-syskonen lite närmare varandra.

Systrarna från Chris pappas sida.

Systrarna Karen och Annalisa O’Neill.

Exflickvännen Maryam Abdullina

När romansen mellan Chris O’Neill och prinsessan Madeleine blev känd för omvärlden pekade New York Post ut underklädesmodellen Maryam Abdullina, från Uzbekistan, som Chris tidigare flickvän. Paret festade mycket tillsammans i New York under 2008 och rörde sig mycket i “de rätta kretsarna”.

Nu lever dock Maryam ett lugnare liv med man och barn. Hon har två små döttrar, Dalita och Ava, med den framgångsrike entreprenören Khajak Keledjian – och paret väntar även sitt tredje barn.

chris oneill Maryam Abdullina

Chris med exfickvännen Maryam Abdullina, som han dejtade år 2008.

Tv-stjärnan Annie Churchill

En annan kvinna, på New Yorks-partyscen, som Chris har kopplats ihop med är tv-stjärnan Annie Churchill . Den kärleksaffären var dock ytterst kortvarig. Men de har fortfarande kvar en gemensam bekant! Och inte vilken bekant som helst. Annie umgås nämligen med den italienska modedesignern Valentino Garavani. En internationell celebritet som ju Madeleine och Chris också känner. Valentino var ju till och med bjuden på det stora prinsessbröllopet, år 2013.

Annie Churchill

Partylivet med Bianna Golodryga

En annan som kvalar in på flickväns-listan är journalisten Bianna Golodryga. De florerade tillsammans under 2007 och Bianna Golodryga har bland annat hyllats för sina instatser som reporter för morgonshowen Good Morning America. Det är med andra ord inga doldisar som Chris har som exflickvänner!

chris oneill

Chris är uppvuxen i societeten och har rört sig i många olika kretsar – världen över. Kanske var det inte så konstigt att plötsligt korsade väg med en svensk prinsessa. Färgstarka kvinnor, med speciella yrken, verkar vara någonting som han drar sig till.

Foto: TT