Victoria åker till Oslo för att stötta Märtha Louise

28 dec, 2019, 07:12 
https://image.svenskdam.se/bild-2-200x200.jpg.jpg?imageId=5471672&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687Margareta
Beskedet om Ari var oerhört tungt för Victoria, som kände honom nära. Att finnas på plats vid hans begravning ska enligt uppgift vara en självklarhet för kronprinsessan.
Annons

Kronprinsessan Victoria är nära vän med Märtha Louise sedan ung ålder. De har tillsammans försökt kämpa för att hitta rätt väg i det kungliga livet. Stöttat varandra och umgåtts privat, framförallt innan familj och barn.

Enligt uppgifter till Svensk Damtidning är det därför en självklarhet för Victoria att finnas vid Märtha Louises sida när Ari Behn förs till den sista vilan. Den 3 januari klockan 13.00 begravs han i i Oslos domkyrka. Den svenska kronprinsessan, som för det mesta brukar fira nyår i Alperna eller de norska fjällen kommer enligt våra källor avbryta sin ledighet för att finnas på plats denna tunga dag. Att hedra Ari och stötta familjen på plats ska ha varit en självklarhet för henne.

Victoria ändrade på protokollet

Ett bevis på hur nära det svenska kronprinsessparet stod prinsessan Märtha Louises förra man var det uttalande som kom från dem i samband med beskedet om Aris bortgång. I vanliga fall kommer hovet endast med ett gemensamt uttalande från hela den kungliga familjen, men just efter denna tragiska nyhet valde Victoria att göra på ett helt annat sätt. Hon och prins Daniel kom med ett eget, personligt, uttalande. Ett uttalande direkt från hjärtat.

Annons

– Det är med stor sorg vi mottagit beskedet om Ari Behns bortgång. Vi kommer minnas Ari som den varma, hjärtliga och spirituella människa han var. Det var en förmån att få lära känna Ari. Våra tankar går till hans döttrar och familj, sa kronprinsessparet efter att beskedet kom.

Foto TT

Annons
Innehåller annonslänkar