Victoria är tillbaka! Kärleksfulla gesten med Daniel

kronprinsessan victoria tillbaka på jobbet

Victoria och Daniel har jobbat hemma i ett halvår – men nu är de tillbaka och Svensk Dam är på plats.
Se filmen: Victoria och Daniel är tillbaka efter semestern!
Slå på ljud

 

Här har ni dem – Victoria och Daniel, tillbaka från semestern och ute på sitt första ”publika” uppdrag på hela sex månader! Och att detta är efterlängtat både av dem och av oss, det syntes tydligt när deras Säpobil alldeles nyss rullade in framför mediauppbådet här utanför hotellet Downtown Camper by Scandic vid Brunkebergstorg i Stockholm. Kronprinsessan var ett enda stort leende – och så solbrun och snygg i sin kungsblå klänning.

Victoria tillbaka på jobbet

– Det känns bra att vara tillbaka! sa hon till Svensk Damtidning. Prins Daniel stod bredvid och log – och när de en stund senare klev ut på hotellets magnifika takterrass, med utsikt över hela Stockholm, la Victoria en kärleksfull arm om hans rygg.

kronprinsessan victoria och prins daniel

Dagens uppdrag: Att uppmärksamma den hårt drabbade besöksnäringen.

Deras jobbhöst kommer ju äntligen att bli lite mer normal igen: Då och då kommer de att lämna Haga och Kungliga Slottet och kliva ut i samhället. Och mycket kommer då att handla om att stödja dem som blivit drabbade av pandemin och alla coronarestriktioner.

Som besöksnäringen till exempel, som också är temat för dagens besök. Många hotell och restauranger står ju halvtomma och Victoria och Daniel sitter just nu med Jonas Siljhammar från Visita (som stöttar besöksnäringen), Peter Jangbratt från Scandic Hotel och PG Nilsson som äger krogkoncernen Svenska Brasserier.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel med PG Nilsson

Kronprinsessparet på takterrassen. Stockholm visade upp sig från sin vackraste sida.

kronprinsessan

Victoria var strålande glad över att vara tillbaka på jobbet.

Strålade med Daniel med sin sida

Utöver det har Victoria och Daniel redan rivit av två fysiska möten på Kungliga Slottet nu på förmiddagen, ett om läget i Belarus och ett om covid-19-pandemins påverkan på FN:s globala mål. Senare i eftermiddag väntar ett möte med handelsminister Anna Hallberg.

Kronprinsessan Victoria i blå klänning från Rodebjer och skor från YSL

Victoria i kungsblått från Rodebjer och tio år gamla stilettos från YSL.

kronprinsessan victoria i blå klänning från Rodebjer

– Läget när det gäller Covid-19 har stabiliserats, vi har fått en vana i att leva med coronaviruset och har lärt oss att förhålla oss till det. I den mån det går att ha mindre enskilda möten med fysisk närvaro så kommer vi att ha det, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Foto: Pontus Lundahl/TT. Film: Helena Wiklund/Svensk Dam.