Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria återvänder till Antikrundan & visar upp ovärderliga möbler

29 mar, 2019, 08:40 
Margareta
De kungliga slotten är fyllda av föremål utöver det vanliga. Nu dyker kronprinsessan Victoria upp för andra gången i SVT:s Antikrundan. Denna gång med stolar som skapat historia.
Annons

Kronprinsessan Victoria är ett fan av SVT-programmet Antikrundan, det fick vi reda på tidigare i denna 30:e säsong av detta älskade sakletarprogram.

– Jag tycker att det är ett otroligt härligt program och man lär sig ju alltid massor, berättade Victoria då.

Nu, i säsongens avslutande program, kommer hon tillbaka. Då med expert från Husgerådskammaren och ett par stolar som gör experterna Knut Knutsson och Rickard Thunér alldeles till sig. De får nämligen se prototypen av de allra första Sulla-stolarna, en stol som senare blivit skapad om och om igen och otroligt populär. Experterna understryker att de är otroligt sköna, och barnvänliga!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Då ligger vi bra till på Haga i och med att vi gjorde några nya, avslöjar då kronprinsessan.

Hon berättar även hur hon och den den övriga kungliga familjen har varit med i beslutsprocessen kring hur dessa ovärdeliga stolarna ska tas om hand om, och vilken gullig färg ska de ha. Men experterna får henne också att skratta härligt och porlande. Varför?

Annons

Se i det korta klippet på Victoria från SVT:s Antikrundan här!

Kromprinsessan Victoria i AntikrundanBrand logo
Kromprinsessan Victoria i Antikrundan

Sist Victoria dök upp i programmet visade hon upp en personlig gåva som i dagsläget står hemma på Haga. Gåvan är en liten ask som drottning Ingrid gav den svenska kronprinsessan i 18-årspresent. Ingrid hade i sin tur fått asken från prinsessan Sibylla och prins Gustaf Adolf för hjälpen med att inreda Haga. Och nu, när Victoria den som bor på Haga slott, slöts plötsligt cirkeln och asken fick hitta hem.

Har du missat hela den fina historien kan du se klippet och läsa om bakgrunden här!

Se klippet från förra gången Victoria var med i Antikrundan här!

Kronprinsessan Victoria i AntikrundanBrand logo
Kronprinsessan Victoria i Antikrundan

Dessa två klipp med kronprinsessan Victoria i Antikrundan är inspelade i  Gustav III paviljong, ett stenkast från hennes hem Haga slott. Den pampiga paviljongen, precis intill vattnet, är fylld av historia, och det var härifrån Gustav III begav sig till den ödesdigra maskeradbalen på Operan i mars 1792. Vill du titta in i byggnaden finns det guidade visningar under helgerna från och med maj månad.

Se hela kronprinsessans medverkan i Antikrundan på SVT. Programmet sänds på torsdag den 4 april klockan 20.00 i SVT1, men går att se på SVT Play redan under onsdagen. 

Foto SVT

Läs mer

Annons