Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria avslöjar supermärkliga husdjuret – har fått bo med kungafamiljen

11 jun, 2024, 06:00 
Kronprinsessan Victoria
Samuel Steén/TT
Kronprinsessan Victoria skaffade ett riktigt märkligt husdjur.
Annons

Hela Sverige har förälskat sig i Rio, kronprinsessan Victorias älskade hund. Rio är en cavapoo – alltså en blandning mellan pudel och cavalier king charles spaniel.

– Intresset för cavapoos har ökat och med det har också priserna stigit. Priset på marknaden för en sådan här hund ligger på mellan 30 000 och 40 000 kronor, har Hans Rosenberg, pressansvarig på svenska Kennelklubben tidigare sagt till Svensk Dam.

Rios härliga äventyr med Victoria i skärgården!Brand logo
Rios härliga äventyr med Victoria i skärgården!

Kronprinsessan Victorias märkliga husdjur

Men ett annat husdjur, Johanna, fick Victoria helt gratis. Berättelsen om hur den lilla krabaten kom att bo hemma hos kungafamiljen är smått otrolig.

Annons
Kronprinsessan Victoria
En liten snigel!Samuel Steén/TT

Johanna var nämligen en liten snigel. När Victoria invigde utställningen Värld av vatten på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm berättade hon om den lilla mollusken som en kort stund bodde hemma hos vår framtida drottning.

– Jag hittade Johanna en sommar på Öland och envisades med att ta henne hem till Stockholm, säger Victoria.

– Det gick bra till en början. Men så blev det kallt. Och jag insåg att Johanna kanske inte skulle överleva vintern. Hur övervintrar en snäcka?

Annons

Kronprinsessan Victoria: "Så glad"

Det var ett pressat läge. Då ryckte Naturhistoriska riksmuseet ut och hjälpte den unga kronprinsessan. Johanna fick färdas till museet i ett terrarium.

– Experter i vita rockar mötte oss på den pampiga trappan upp till museet. Jag fick chansen att ställa alla möjliga och omöjliga frågor jag kunde komma på om övervintring. Ni kan förstå hur glad jag blev framåt våren när Johanna fortfarande var vid liv, säger Victoria.

Annons