Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria bär fortfarande inte vigselringen

01 okt, 2020, 19:00 
Victoria och Daniel besökte i veckan den viktiga Ecmo-enheten på Karolinska Universitetssjukhuset, men det fanns en detalj som stod ut lite extra med kronprinsessans utseende.
Annons
Modeexperten: Här är kläderna som Victoria älskarBrand logo
Modeexperten: Här är kläderna som Victoria älskar

I veckan var kronprinsessan Victoria och prins Daniel och besökte Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och det var med samma positiva entusiasm vi sett under alla uppdrag de senaste veckorna. En annan sak som inte har förändrats är kronprinsessans val att bära sina ringar. Återigen saknades både förlovningsringen och vigselringen på hennes fingrar, som de har gjort sedan det allra första uppdragen sedan semestern.

Det har såklart sin förklaring.

– Kronprinsessan har kontaktallergi sedan flera år tillbaka och när den blommar upp tar hon klokt nog av sig ringarna, säger Svensk Dams Ellen Myrgård-Lindén.

– Under de perioderna har man ibland kunnat se att huden på hennes vänstra ringfinger är röd och irriterad.

Påverkar inte andra smycken

Symptomen på ett eksem orsakat av kontaktallergi är ju just rodnad i huden, svullnad och ibland små vätske­fyllda blåsor – och man kan utveckla allergi mot alla metaller, även ädla metaller som guld och platina. Andra smycken än just ringarna verkar inte vara några större problem, vi ser henne ofta bära olika halsband och armband. Men de bär hon sannolikt bara under en kortare tid, vilket innebär att risken att få en reaktion blir avsevärt lägre än av ett smycke som bärs under lång tid.

Inte heller den här gången bar Victoria någon av sina ringar på fingret.

Allt det här känns sannolikt väldigt tråkigt för kronprinsessan, som flera gånger har pratat om hur mycket hon värdesätter sina ringar.

Syftet med besöket var att besöka Ecmo-enheten som finns på Karolinska. Ecmo är en avancerad hjärt- och lungmaskin där blodet syresätts utanför kroppen på patienter vars andning inte kan klaras med hjälp av respiratorer. På Karolinska i Solna finns i dag tio Ecmo-vårdplatser. Verksamhetschefen Lars Falk och sjuksköterskan Mia Pettersson informerar kronprinsessparet om verksamheten, de följde genomgången med stort intresse!

Foto: TT

Annons