Victoria bär nya Rosa bandet – se nya bilden

Kronprinsessan Victoria

Inte långt från Haga slott ligger Karolinska sjukhuset. Där är kronprinsessan född och hon har haft anledning att besöka sjukhuset flera gånger sedan dess i sin roll som kunglig. I samband med årets Rosa Bandet-kampanj besökte hon KS för att ta del av den senaste forskningen.

I år är det elfteåret som kronprinsessan Victoria bär det rosa bandet som officiell beskyddare av Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj. Kronprinsessan har ett stort engagemang i frågor som rör cancer och då inte minst utvecklingen inom cancerforskningen

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessans besök vid Karolinska Universitetssjukhuset och på Kronprinsessan och årets rosa band, samt Cancerfondens generalsekreterare Ulrika Årehed Kågström och Klas Kärre ordförande i Cancerfondens forskningsnämnd.

Vad är Rosa Bandet-kampanjen?

Rosa Bandet är en internationell kampanj som pågår världen över under oktober månad. Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj genomförs varje år, sedan 2003, under oktober månad. Syftet är att samla in pengar till svensk cancerforskning, sprida kunskap om cancer och hur man kan minska sin risk att drabbas, samt bedriva påverkansarbete för en bättre cancervård. 

Som beskyddare av Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj har kronprinsessan Victoria en viktig roll för att ytterligare uppmärksamma cancerfrågan och vikten av svensk cancerforskning. 

Det var den 1 oktober 2009 som kronprinsessan började ge kampanjen sitt stöd som dess officiella beskyddare. Men redan 2006 var hon med och invigde kampanjen.– Kronprinsessan har tidigare visat stort intresse för både bröstcancerfrågan och forskning. Det känns fantastiskt att kronprinsessan ställer upp som officiell beskyddare av vår kampanj och kampen mot bröstcancer. Det är tyvärr en kamp som alltför många kvinnor tvingas brottas med i dag. Men tack vare det stora engagemang som finns kan vi förbättra framtiden för alla som drabbas, sade Cancerfondens generalsekreterare Ursula Tengelin för 2009.Wow! Vilken överraskning som mötte Victoria och Daniel i AlingsåsLäs mer

Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria med generalsekreterare Ursula Tengelin.

 

Kronprinsessan Victoria 4

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: