Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria bekräftar i tv – teorin om kronprinsessan visar sig stämma

03 jan, 2024, 07:00 

Kronprinsessan Victoria väljer nu att bekräfta i TV4.

Annons

Att Astrid Lindgren har betytt mycket för kronprinsessan Victoria är ingen hemlighet. Hennes berättelser och figurer har följt Victoria genom livet, från det att hon var liten till att nu läsa böckerna för prinsessan Estelle och prins Oscar.

Anders Pihlblads problem med Victoria: ”En utmaning”Brand logo
Anders Pihlblads problem med Victoria: ”En utmaning”

Via barnen har hon upplevt nostalgiska barndomsminnen, reflekterat över hur mycket Astrid Lindgrens sagor betytt för världen och minns en författare som vågade berätta om svåra ämnen.

– Astrid Lindgren var väldigt modig. Hon vågade ta i de svåra ämnena: sjukdom, död, föräldralösa barn, mammor i himlen, sa kronprinsessan i tidningen Vi Läser sommaren 2020.

Astrid Lindgren och kronprinsessan Victoria
En ung kronprinsessan Victoria och Astrid Lindgren.

Victorias avslöjande i TV4

Victoria hade även en privat relation till Astrid Lindgren. Därför är det inte helt ologiskt att hon nu medverkar i TV4:s dokumentärserie ”Astrid Lindgrens älskade filmer” och berättar om sina minnen.

Annons

Där avslöjar kronprinsessan också att det finns en tydlig favorit bland Astrids alla karaktärer – och valet är rätt självklart sett till Victorias egna intressen i livet.

– Jag är ju väldigt förtjust i Ronja som figur, men också miljön och naturen, säger Victoria och fortsätter:

– Det känns så gediget på något sätt, med vårskriket och den här frigörelsen. Man kan nästan känna igen sig i det, Ronja som varit instängd hela vintern och få komma ut och uppleva världen som hon hört så mycket om. Jag tänker alltid på Ronja på våren.

Victorias koppling till Ronja Rövardotter

Ja, att naturen är något som ligger Victoria varmt om hjärtat är inget nytt. Både hon och prins Daniel har flera gånger berättat om hur mycket de uppskattar att vara ute i skogen med barnen.

– Jag är väldigt mycket för att vara ute mycket i skog och natur. Nu låter jag sjukt hurtig, men jag tycker det och barnen gillar också det, har Daniel sagt i en intervju i Nyhetsmorgon.

Så att just Ronja är Victorias favorit kommer kanske inte som någon chock. Båda är ju som sagt galna i skogen och den frihet som ryms bakom alla tallar, buskar och stenar.

Ronja Rövardotter
Rnja Rövardotter är kronprinsessan Victorias favorit.

Foto: TT

Annons