Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Victoria berättar om kärleken till Daniel, föräldrarnas oro, sjukdomen och barn

08 okt, 2009, 15:44 
AvRed Aktionen
I boken ”Victoria – Drottning med tiden” tar Herman Lindqvist med oss på en resa i kronprinsesan Victorias liv, hennes kamp för kärleken, deras hemliga möten och Daniels sjukdom och om att bilda familj.
Annons

 

I en bok av historikern och författaren Herman Lindqvist berättar kronprinsessan Victoria personligt om livet som kronprinsessa. Kungafamiljen känner stort förtroende för Herman Lindqvist, som under en tid var Victorias privata historielärare. Nu har han fått skriva en bok om henne, passande till nästa års stora bröllop och att ätten Bernadotte samma år suttit på tronen i 200 år.

Hemliga möten på gymmet

I ”Victoria – Drottning med tiden” får vi läsa om drottning Silvias och kung Carl Gustafs oro för val av kronprinsessans pojkvän.

– De ville självklart att jag skulle få bästa möjliga stöd och uppbackning för min uppgift nu och i framtiden. Hur kunde de veta att Daniel kunde ge mig det? Hur skulle han själv klara det? berättar Victoria. Som även avslöjar sina och Daniel Westlings hemliga möten på gymmet.

Daniel svårt njursjuk

Och förlovning blev det till slut, 24 februari tog kronprinsessan Victoria och blivande prins Daniel emot för presskonferens på Kungliga Slottet. Vad ingen visste då var att Daniel hade njurproblem och var svårt sjuk. I boken avslöjar Herman Lindqvist att Daniels blodvärden kraftigt försämrades under presskonferensen. Och senare på kvällen var han tvungen att lämna förlovningsmiddagen med släkten för att han var så dålig.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling på Solliden.

Victoria vill bilda familj

Men tack vare en lyckad njurtransplantation i maj i år mår Daniel bra igen och nästa sommar, närmare bestämt den 19 juni 2010, står han som brudgum i Storkyrkan i Stockholm och tar emot sin blivande hustru kronprinsessan Victoria framme vid altaret. När kronprinsessan fick frågan om vad hon gör om tio år svarar hon:

– Att vi har bildat familj, det ser jag fram emot.

Boken ”Victoria – Drottning med tiden” finns att köpa i affärerna från och med 17 november.

Av Anna Frödell

Foto: TT

Annons