Victoria och Daniels hemlighet – som ingen får reda på

Victoria och Daniel har byggt sin drömbostad på Solliden – och nu kan de göra hemliga förändringar.

Det är nu sju år sedan Victoria och Daniel påbörjade bygget av sin alldeles egna semesterbostad Villa Skönvik på Solliden på Öland. Sedan dess har huset varit familjens oas, där de kan koppla av och spendera sina semesterdagar.

Huset är på 328 luftiga kvadratmeter, vackert beläget och avskilt inom Sollidens prydliga slottsområde. Kronprinsessan Victoria har varit på ön alla somrar sedan barnsben och även Daniel har tagit Öland till sitt hjärta. Nu får nästa generations kungligheter möjlighet att växa upp i det idylliska sommarparadiset, med gott om plats att skoja och leka på, och de har bara 200 meter till Kalmarsund där de kan bada och åka båt från bryggan.

Men alla som har ett sommarställe kan nog känna igen känslan av att det kliar i fingrarna efter att sätta igång ett nytt projekt. Det gjorde familjen efter några år, då de lade till en pool som de placerade precis utanför huset. På det viset kan Estelle och Oscar få bada och svalka sig precis när de vill!

Det har inte utfärdats några fler bygglov för hus på Solliden sedan de byggde Villa Skönvik 2013, men något som däremot inte kräver bygglov är ju stugor upp till 30 kvadratmeter. För att bygga en sån är det bara att lämna in en anmälan till byggnadsnämnden i kommunen och sedan är det bara att sätta igång.

Villa Skönvik, Victorias och Daniels semesterbostad på Solliden.

Villa Skönvik, Victorias och Daniels semesterbostad på Solliden.

Sekretess gäller – men bara för Solliden

Anmälningar om att bygga stuga är i vanliga fall offentliga uppgifter men inte när det kommer till Solliden. Just på grund av att det är kungafamiljens fastighet är de uppgifterna sekretessbelagda hos Borgholms kommun. Däremot gäller sekretessen inte för vanliga bygglov.

Med andra ord kan Victoria och Daniel bygga ut sitt semesterparadis med ännu ett litet hus, men så länge de inte väljer att visa upp det själva kan de välja att hålla det hemligt!

När Victoria och Daniel inte är med kungafamiljen så besöker de gärna Daniels föräldrar i sommarstugan i Acktjära. Där har Olle Westling byggt ett eget hus till kronprinsessparet och självfallet en stuga som huserar vakterna från Säpo.

Foto: TT