Victoria delade ut pris med pappa kungen

Försenade av Stockholmstrafiken anlände till slut kronprinsessan Victoria och kung Carl Gustaf till Ulriksdals slott när Världsnaturfonden skulle dela ut priserna Årets pandabok, Jihdepriset och Årets miljöhjälte under tisdagsförmiddagen.

Med höstsolen skinande genom fönstren fick författarna till boken “Kor – en kärlekshistoria” sitt pris, ett alster som snabbt blev en favorit hos kungen.

Bilder på kor

På mötet som hölls kort före prisutdelningen hade kung Carl Gustaf uttryckt att han verkligen tyckte om boken som är fylld med fakta och stora charmiga bilder på kor.

Klädd i byxor

Med kronprinsessan Victoria vid sin sida rullade den blivande morfadern tummarna medan vinnarna höll föredrag.
Victoria, som ovanligt nog bar byxor, hade händerna knäppta under magen och blusens siluett visade den vackert växande babymagen.

Inspekterade maten

Men att representera som gravid kräver att kronprinsessan är mer uppmärksam än tidigare. Vid buffén som bjöds direkt efter mötet böjde hon sig tätt över ägghalvorna och inspekterade noga vad röran på äggen innehöll, listan på vad gravida bör undvika att äta är ju lång och välfylld!

Ett leende

På andra sidan buffébordet strosade kungen med presenten som han leende hade tagit emot tidigare från en av pristagarna – en mössa till den stundande älgjakten med texten “Jag har kompisar i skogen”.

Kungen fick en mössa till älgjakten…

Läs mer om dagen och pristagarna på Hovets hemsida här››

Av Margareta Heed

Foto: Charles Hammarsten

Läs även:

Johannas Kungliga Modeblogg om kronprinsessans outfit för dagen››

Rösta fram Victorias vackraste örhängen››

Madeleines kalender har fyllts på med ett jobb››