Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria delar sorgen med prinsessan Christina

07 maj, 2020, 18:00 
Kronprinsessan Victoria stöttar prinsessan Christina
Kronprinsessan Victoria fanns vid sin faster prinsessan Christinas sida vid den mycket speciella familjeceremonien på Haga.
Annons
Det här är HagasessornaBrand logo
Det här är Hagasessorna

Platsen var Kungliga begravningsplatsen på Haga. Sida vid sida stod de där framför den stora gravstenen med den enkla inskriptionen Margaret (1882-1920): Prinsessan Christina och hennes brorsdotter kronprinsessan Victoria, som också hade tagit med sig hela sin familj – prins Daniel, prins Oscar och prinsessan Estelle. Och kanske var lilla hunden Rio också med? Så små valpar lämnar man inte ensamma efter bara en vecka.

Victoria Daniel Estelle Oscar
Hela Hagafamiljen hedrade Margareta.

De var här för att hedra Christinas farmor – och Victorias farfarsmor –kronprinsessan Margareta, som bara var 38 år gammal, och dessutom höggravid med sitt sjätte barn, när hon gick bort i maj 1920. Just den här dagen var det exakt 100 år sedan hon somnade in i familjens våning på Stockholm slott. Men på sätt och vis har hennes barnbarn prinsessan Christina, 76, låtit sin farmor träda ut ur skuggorna igen, i och med sin nya bok Hon kallades Daisy – Att finna en farmor som nyligen har kommit ut på Bonnier Fakta.

Annons

Så hedrar prinsessan Christina sin farmor

Prinsessan Christina.
Prinsessan Christina.

Med sig hade Christina och Victoria en krans bunden av margueriter (daisies på engelska), som var Margaretas speciella blomma och också den som gav henne hennes smeknamn Daisy. En fin gest till den farmor och farfarsmor som de aldrig fick lära känna.

Kungliga begravningsplatsen på Haga

Prinsessan Christina representerade sina systrar Margaretha (som befinner sig i England), Désirée (som är på Koberg i Västergötland) och prinsessan Birgitta, som ju sitter fast i sin hemmaisolering hos kungaparet på Stenhammar.

Kungliga begravningsplatsen på Haga
Fridfullt på Haga.
Annons