Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria dras in i bråket - Charles markering mitt under kröningen: ”Pinsamt”

06 maj, 2023, 10:45 

Kung Charles agerande inför alla väcker starka känslor.

Annons

Prins Harry befinner sig i London för första gången sedan skandalboken ”Den andre”. Meghan Markle är kvar i Kalifornien, tillsammans med barnen, och den kyliga relationen med kung Charles fortsätter att ta sig uttryck även i det kungliga rampljuset.

Därför blir camilla drottning – Elizabeths önskanBrand logo
Därför blir camilla drottning – Elizabeths önskan

– Jag kan bara föreställa mig hur jobbigt det måste vara för Harry att komma utan sin Meghan vid sin sida. Hans pappa kröns till kung och Meghan vägrar i protest att vara med. Detta är bara en gång i livet och Harry kommer för alltid bära med sig att han tvingades vara ensam där på den stora dagen. Så oerhört sorgligt, säger Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.

Annons
Kung Charles
Kung Charles agerande väcker nu starka känslor.

Strax vid 09.30-tiden började gästerna anlända till Westminster Abbey, den plats där själva kröningen äger rum inför drygt 2000 inbjudna gäster – varav kungen och kronprinsessan Victoria från Sverige.

”Sorgligt och skamligt”

Kungen och Victoria har dessutom belönats med hedersplatser längst fram, något som man verkligen får säga sticka ut i sammanhanget och bidragit till en tydlig markering mot Harry.

Annons
Kronprinsessan Victoria och kung Carl Gustaf
Kronprinsessan Victoria och kung Carl Gustaf fick hedersplatser under kung Charles kröning.

Kung Charles har gjort det tydligt att han inte tänker ge Harry någon värme och förpassat honom på en plats på den tredje raden, en betydligt lägre rang än Sveriges kung och kronprinsessa.

– Det här visar verkligen hur frostig relationen mellan Charles och Harry egentligen är. Man hade kunnat tänka sig att Charles skulle vara mer förlåtande en sån här historisk dag. Det är inte annat än sorgligt och skamligt, säger Svensk Damtidnings hovreporter Noréa Dahlskog,

Prins Harry
Prins Harry fick nöja sig med att sitta på den tredje raden – en tydlig markering från kung Charles.

Foto: TT

Annons