Victoria: Finland har en väldigt speciell plats i mitt hjärta

Victoria: Finland har en väldigt speciell plats i mitt hjärta
Annons

Under kronprinsessan Victorias och prins Daniels andra dag i Finland fick de bekanta sig med Happi, ett verksamhetscentrum för unga. Sedan blev det dags att besöka ett framtidsforum.

Hoppsan! Helsingfors råkade visst bli till Helsingborg när kronprinsessan Victoria höll tal till huvudstadens invånare från stadshusets balkong.

Annons

Kronprinsessan fann sig snabbt

Men kronprinsessan Victoria fann sig snabbt och skämtade bort den lilla fadäsen.
– Ha, ha, en klassiker, skrattade Victoria och syftade självklart på pappa kungens ”kära örebroare” i Arboga.

Victoria och Daniel vinkar från balkongen.

Applåderade ändå

Men Helsingforsborna tycktes inte ta illa vid sig. De runt 10 000 åskådare som tagit sig till det vackert isblå stadshuset för att få en skymt av det svenska kronprinsessparet jublade och applåderade lika starkt ändå. Inte minst när kronprinsessan sa att det kändes fint att en av hennes och Daniels första resor tillsammans skulle gå just till Finland.

Kronprinsessparet ser en annorlunda dansuppvisning.

Speciell plats

– Finland har en väldigt speciell plats i mitt hjärta, sa Victoria.
Dagen bjöd också på ett besök på Happi, ett ungdomscenter som fungerar som ett kulturhus där unga människor får möjlighet att ägna sig åt aktiviteter som stärker deras självkänsla och kreativitet.

Dansuppvisning

Det har varit kronprisessparets egen önskan att få besöka Happi, på ungdomscentret arbetar de ju med just det som Victoria och Daniel vill främja med sin bröllopsfond – ett motverkande av ungdomars utanförskap. På Happi fick kronprinsessparet – till sin stora förtjusning – också ta del av en dansuppvisning av det mer akrobatiska slaget.

Fick en väska

Efter en rundtur på Happi fick Victoria och Daniel skriva in sig i gästboken och motta en tygväska med saker som Happis ungdomar ville skänka till kronprinsessparet – bland annat en Manga-teckning, fotografier och redaktionen Ung Röst på Stans tv-inlägg på en dvd. Dagens sista officiella programpunkt blev ett stopp på Hanholmen där kronprinsessan invigningstalade på ett framtidsforum. Här deltog också bland andra Anders Björck och Pär Nuder.

Krabbsoppa

Fick kronprinsessparet då ingen lunch i det späckade tidsschemat? Jodå, det fick de. Det vankades både krabbsoppa med gurkgelé och senapsvinaigrette och skärgårdslamm med svampsås. Och som avslutning bjöds det på havtorns- och vaniljbavarois med glass.

Av Camilla Spjuth-Palve
Foto. Charles Hammarsten

Vårt reportageteam på plats i Finland, Camilla Spjuth-Palve och Charles Hammarsten.

Läs även:

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

7 kommentarer till “Victoria: Finland har en väldigt speciell plats i mitt hjärta”

 1. ATL skriver: 2 november, 2010

  Ett sadant par!!!!!!! Jag tittade pa You Tube video. Prins Daniel log/skrattade da han steg ur bilen. Harligt leende.


 2. BEN skriver: 2 november, 2010

  #1
  Kan bara hålla med!
  Vilket kronprinsesspar Sverige har fått tack vare
  kronprinsessans förståndiga val av make.


 3. Maria skriver: 2 november, 2010

  *Hanaholmen, inte hanholmen 😉


 4. Annica skriver: 2 november, 2010

  Hoppas Daniel får ta mer plats vid kommande besök och representation. (Det skrev också Expressen när paret var i Frankrike). Kanske han själv önskar att nu stå i skymundan, titta, lära sig och låta Victoria sköta snacket.
  Men fortsätter det så här är det synd, han blir en stel, idel leende men tyst statist utan egna tankar.
  Det sku verkligen vara synd, låt den charmiga, humoristiska och smarta mannen komma fram!

  Det är så mycket som inte tidningar och tv visar: T.ex igår vid en gymnasieskola i Lahtis, där paret “deltog” i en svenskundervisning.

  När Victoria och Daniel satte sig vid varsitt bord med elever, steg han upp, räckte fram handen till varje elev och sade “hej, Daniel heter jag”.


 5. Emma skriver: 2 november, 2010

  Att alltid le måste vara ansträngande, tänk om man inte känner för det, då måste man ändå krysta fram ett leende som kanske inte blir så där spontant och fint på bild – det är sånt som man inte tänker på. Båda danska prinsessorna Mary och Marie ser lite stela ut ibland när de ler på bild, särskilt prinsessan Marie. När hon var på Mama Mia då log hon på ett avslappnat och fint sätt och då ser man hur vacker hon är. Och så Mary förstås, när alla fick veta att hon väntar tvillingar, hon ser så glad och lycklig ut på bilderna.


 6. Lydia skriver: 2 november, 2010

  Snygg klänning!


 7. Mimmi Torstensdotter T skriver: 2 november, 2010

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar