Victoria förkrossad – missar Ari Behns begravning

Victoria förkrossad – därfor missar hon Ari Behns begravning
Ari Behn förs i dag till sista vilan i Oslo. En självklar gäst – kronprinsessan Victoria – kan inte närvara och är förkrossad efter beskedet.
Annons

Det blev en jul i mörkrets tecken.

På juldagen meddelades det att Ari Behn gått bort, blott 47 år gammal. Beskedet lämnade det svenska kungahuset, och kanske särskilt Victoria, i svår sorg.

Victoria förkrossad – missar Ari Behns begravning

– Det är med stor sorg vi mottagit beskedet om Ari Behns bortgång. Vi kommer minnas Ari som den varma, hjärtliga och spirituella människa han var. Det var en förmån att få lära känna Ari. Våra tankar går till hans döttrar och familj, sa kronprinsessparet i ett uttalande.

Annons
Annons


Genast blev det bestämt att Victoria skulle närvara vid hans begravningen, fredagen 3 januari. Kronprinsessan Victoria står Märtha Louise nära, och de har umgåtts tillsammans, inte bara i yrket utan även privat. Det var självklart för henne att finnas där i kyrkan i Oslo som stöd för Märtha Louise och för att hedra Ari Behns minne.

Lucia!
Med ljus i sina kronor kommer Prinsessan Estelle och Prins Oscar med hälsning om julefrid. Glad Lucia!

Estelle har brutit benet i skidolycka

Men under torsdagen kom sedan mardrömsbeskedet. Prinsessan Estelle har brutit benet i alperna.

Annons

– Hon är gipsad och mår i övrigt bra, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Aftonbladet. 

Olyckan ska enligt hovet ha inträffat för några dagar sedan, och familjen valde att trots detta fortsätta sin semester med prinsessan i gips.

Ari Behn
En av de sista bilderna på Ari Behn.

Nu måste prins Daniel ensam åka till begravningen, då kronprinsessan stannar hemma med Estelle. Det är förkrossande för Victoria som inget hellre ville än att finnas där på plats för att ta ett sista farväl.

Begravningen inleds 13.00 och tv-sänds av NRK. Även SVT kommer visa begravningen, uppger NRK.

Annons

prenumerera på svensk damtidning

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Victoria förkrossad – missar Ari Behns begravning”

 1. josefin skriver: 3 januari, 2020

  KP kunde àkt o Daniel stannat med Estelle. Ingen som tänkte pà det?


 2. Ingrid skriver: 3 januari, 2020

  Då måste det vara verkligt allvarligt med Estelle, eftersom Victoria avstår en sådan viktig stund, som aldrig kommer tillbaka.


 3. Monarkist skriver: 3 januari, 2020

  Det verkar på texten som att det var tänkt att kronprinsessparet skulle åka till Aris begravning båda två. Nu blev det prins Daniel ensam som åkte, då Estelle har brutit benet och ansågs behöva sin ena förälder på plats, vilket blev mamma Victoria. Det jag ställer mig frågande till, är varför Svensk D hela tiden bara har skrivit om Victorias närvaro vid begravningen, om båda två var tänkta att delta vid ceremonin. Högst märkligt. Som vänner till Ari och Märta borde det dessutom, som jag ser det, ha räckt med ett vitt band till kransen med Victorias och Daniels namn på i text. Precis som norska kungaparet och norska kronprinsparet hade gjort. Fyra personer som stod Ari nära. Ett monogram kändes väldigt pretentiöst vid detta tillfälle. Bör väl för säkerhets skull tala om att jag är monarkist, men att detta faktum inte innebär att jag aldrig är kritisk. Oftast är det massmedias ibland konstiga fokusering och ytliga skriverier jag reagerar på. Vid just detta tillfälle var det ett svenskt monogram som till och med norska kungaparet lät bli att stoltsera med.


 4. Monica skriver: 4 januari, 2020

  Är väl inte konstigt om de använder sitt monogram.
  Att Norge valde att inte göra det kan ha fler orsaker, en kanske var att de ville ha det mer personligt.
  Att Viktoria avstod förstår jag till viss del, men nån annan kunde varit hos Estelle för till Norge åker man ju över dagen om man så vill.
  En mycket fin och stämningsfull begravning var det med ett tal av äldsta dottern. Ett tal som var gripande och tog tag i hjärtat.


 5. Pensionär skriver: 8 januari, 2020

  Håller med Monica, Estelle kunde väl vara hos mormor/morfar eller farmor/farfar de timmar som begravningen varade. Hon är ju ingen baby längre och skulle säkert klara sej utan mamma.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar