Victoria förkrossad – missar Ari Behns begravning

Victoria förkrossad – därfor missar hon Ari Behns begravning

Ari Behn förs i dag till sista vilan i Oslo. En självklar gäst – kronprinsessan Victoria – kan inte närvara och är förkrossad efter beskedet.

Det blev en jul i mörkrets tecken.

På juldagen meddelades det att Ari Behn gått bort, blott 47 år gammal. Beskedet lämnade det svenska kungahuset, och kanske särskilt Victoria, i svår sorg.

Victoria förkrossad – missar Ari Behns begravning

– Det är med stor sorg vi mottagit beskedet om Ari Behns bortgång. Vi kommer minnas Ari som den varma, hjärtliga och spirituella människa han var. Det var en förmån att få lära känna Ari. Våra tankar går till hans döttrar och familj, sa kronprinsessparet i ett uttalande.


Genast blev det bestämt att Victoria skulle närvara vid hans begravningen, fredagen 3 januari. Kronprinsessan Victoria står Märtha Louise nära, och de har umgåtts tillsammans, inte bara i yrket utan även privat. Det var självklart för henne att finnas där i kyrkan i Oslo som stöd för Märtha Louise och för att hedra Ari Behns minne.

Lucia!

Med ljus i sina kronor kommer Prinsessan Estelle och Prins Oscar med hälsning om julefrid. Glad Lucia!

Estelle har brutit benet i skidolycka

Men under torsdagen kom sedan mardrömsbeskedet. Prinsessan Estelle har brutit benet i alperna.

– Hon är gipsad och mår i övrigt bra, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Aftonbladet. 

Olyckan ska enligt hovet ha inträffat för några dagar sedan, och familjen valde att trots detta fortsätta sin semester med prinsessan i gips.

Ari Behn

En av de sista bilderna på Ari Behn.

Nu måste prins Daniel ensam åka till begravningen, då kronprinsessan stannar hemma med Estelle. Det är förkrossande för Victoria som inget hellre ville än att finnas där på plats för att ta ett sista farväl.

Begravningen inleds 13.00 och tv-sänds av NRK. Även SVT kommer visa begravningen, uppger NRK.

prenumerera på svensk damtidning