Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria försvarade Daniel – efter tuffa påhopppen

15 sep, 2020, 12:00 
Victoria och Daniel fick kämpa för att få varandra.
I dag är prins Daniel oerhört älskad.
Men så har det inte alltid varit: i början av hans och Victorias relation fick Daniel utstå minst sagt hårda ord.
Annons
Filmbevisen: Prins Daniel är en FANTASTISK pappa!Brand logo
Filmbevisen: Prins Daniel är en FANTASTISK pappa!

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel är ett riktigt superpar och de ser alltid så lyckliga ut när de är tillsammans. Daniel och Victoria kärleksgnabbar ofta och pikar varandra inför öppen ridå. De bjuder på sig själva och alla älskar det!

Men kronprinsessparets kärlekssaga är ingen saga. Åtminstone var den inte det till en början. Det föregicks nämligen av en gigantisk kris, något som påverkar Daniel än i dag.

Att Sveriges kronprinsessa dejtade en delägare i ett gym, som dessutom råkade vara hennes personlige tränare, kom att bli en chock för många. Det var inte heller någon hemlighet att många ville att Victoria skulle träffa någon ur societeten, så nyheten om att hennes nya kärlek var just Daniel Westling krossade mångas förväntningar och förhoppningar.

Kronprinsessan Victorias romans uppskattades inte av alla och Daniel Westling fick stå ut med hårda ord och påhopp.

Både Victorias närmaste vänner och familj trodde att romansen med Daniel skulle bli kortvarig, på väg mot den ultimata societetsmaken. Skriverierna om Daniel slutar inte heller. 2004 rapporterar kvällstidningen Expressen att kungen och drottningen helst vill att kronprinsessans förhållande med Daniel ska ta slut. Orsaken? Han har dålig kompetens och alldeles för låg allmänbildning… Medierna fick helt enkelt inte nog av att skriva ner prinsen.

Annons

Victorias försvar av Daniel – inför alla

I juni 2002 kommenterade kronprinsessan för första gången romansen med den då 28-årige personliga tränaren och slog tillbaka mot kritiken.

– Ja, jag känner Daniel. Han är jättetrevlig. Mer vill jag inte säga. Jag vill inte kommentera mitt privatliv och jag respekterar det, sa kronprinsessan till Svensk Damtidning då.

Men trots alla skriverier och att många är emot honom, gav han sig den på att hålla i och hålla ut och motbevisa alla att de hade fel. Och nog visste han vad han gjorde, för hur älskad och omtyckt är inte hela Sveriges Ockelbo-son i dag?

Foto: TT

Annons