Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria går emot kungen och Silvia – för Estelles skull!

28 jul, 2020, 20:00 
Victoria har lite annan uppfostringsfilosofi än sina föräldrar.
Kronprinsessan Victoria hade en speciell barndom.Nu har hon avslöjat en sak som ingen tidigare visste om.
Annons
EXKLUSIVT: Här hålls Victoriakonserten – se unika drönarfilmen!Brand logo
EXKLUSIVT: Här hålls Victoriakonserten – se unika drönarfilmen!

Kronprinsessan Victoria fick inte någon vanlig uppväxt. Som kungabarn och tronarvinge är man utvald från födseln – och omständigheterna i barndomen blir därefter.

Något som Victoria själv vittnat om är hur upptagna kung Carl Gustaf och drottning Silvia var vid den här tiden. Victoria sa följande i boken ”Victoria, Victoria!” av Elisabeth Tarras-Wahlberg och Alice Bah Kuhnke:

– Mamma och pappa var inte med oss barn så mycket som de själva säkerligen skulle velat. Men vi hade ju turen att ha väldigt bra barnflickor, det har betytt oerhört mycket.

Kronprinsessan Victoria går emot kungen och Silvia

Victoria har lite annan uppfostringsfilosofi än sina föräldrar.
Victoria har lite annan uppfostringsfilosofi än sina föräldrar.

Och när litteraturmagasinet Vi läser intervjuar Victoria, får vi nya inblickar i hur vår framtida regent uppfostrades. Återigen framhåller Victoria sina nannies betydelse.

Annons

– Jag hade en barnflicka som läste mycket Hellsing för mig. Böcker spelade en stor roll för mig under min uppväxt, säger Victoria.

Victoria har också tagit hjälp av barnflickor. Ni minns kanske Katie Millington, som tog hand om prinsessan Estelle i tre år innan hon flyttade hem till Australien?

Så gör Victoria

Men en sak vill Victoria sköta annorlunda jämfört med sina föräldrar. Hon vill vara där när Estelle och prins Oscar upptäcker litteraturen.

– Mest av allt ser jag fram emot att läsa för mina barn, att få läsa och upptäcka nya världar tillsammans med dem, säger Victoria i intervjun med Vi läser.

En av Victorias barnflickor är en sann legend. Ingrid ”Nenne” Björnberg, som var kungens extramamma och sedan stannade hos kungafamiljen i nästan femtio år.

Annons