Victoria har ett ganska fullt program i november

Annons

victoria-estelle-ste

Det kommer hela tiden till nya programpunkter på kronprinsessan Victorias kalender. Inte bara London står på tur…

Vi har tidigare berättat att kronprinsessan Victoria och prins Daniel ska resa över till London den 7 och 8 november, undrar just om prinsessan Estelle får följa med sina föräldrar till Storbritannien?
Nu ser vi också att Victoria ska besöka Halland den 29 november och innan dess ska hon till Piteå den 13 november.

Annons

victoria-daniel-ch

Annons
Victoria och Daniel ska snart till London, tar dom med sin prinsessa också?

Kronprinsessan ska även närvara vid Kungl. Krigsvetenskapsakademiens högtidssammankomst och besöka Diabetescentrum på Karolinska universitetssjukhuset och ett miljöseminarium på Kungl. Dramatiska Teatern. Bara för att nämna några programpunkter på den kungliga kalendern.

Av Agneta Nisbeth
Foto: Stella Pictures och Charles Hammarsten

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

78 kommentarer till “Victoria har ett ganska fullt program i november”

 1. Sthlm skriver: 5 november, 2013

  Självklart ska Estelle med barnskötare och livvakter följa med föräldrarna på nöjesresan till London. Eftersom de klämmer in resan i kalendern måste de väl besöka någon myndighet/företag och då blir det väl besök på typ ambassaden.
  Nej, det är bara att konstatera att inget av kungabarnen har några riktiga jobb utan glider mest omkring och gör ett och annat besök när andan faller på.


 2. Trött på daltandet skriver: 5 november, 2013

  6, 7-8, 13, 14, 23 o 29 FULLT SCHEMA??

  Rena semestern om jag får säga!!


 3. Monica skriver: 5 november, 2013

  Off-topic;

  hur planerar kungafamiljen att fira drottningens 70-års dag
  som stundar nu i december?

  Inte ett knyst har nämnts såvitt jag vet.

  Silvia själv värdesätter ju de få privata stunder hon kan få,
  men nog borde väl en så pass ‘rund’ födelsedag generera lite
  offentlig uppmärksamhet och allmänt firande … ?


 4. Regina Lindholm skriver: 5 november, 2013

  §1 Sthlm

  Vilken elak kommentar! Men jag förstår att du öser din galla här för några vänner kan du då inte ha.


 5. Beatrice skriver: 5 november, 2013
  1. agnetasvenskdam.se skriver: 5 november, 2013

   Vi har också skrivit om drottning Silvias födelsedagsfirande här, varma hälsningar Agneta: https://www.svenskdam.se/2013/11/drottning-silvia-firas-med-forestallning-pa-oscarsteatern/


 6. My skriver: 5 november, 2013

  Ja nog var det g a n s k a fullt allt. Ingen risk att kungabarnen kommer att drabbas av utbrändhet i alla fall.


 7. Anitha Svensson skriver: 5 november, 2013

  Hur är Ni funtade som orkar vara så elaka?? Skriv om Er själva, vad Ni gör och Hur Ni ser ut, skicka gärna med foto så kan Ni bli bedömda på samma promisser


 8. Ann Nylén skriver: 5 november, 2013

  1) Kronprinsparet har med sig höga representanter som skall göra besök och träffa högt uppsatta engelska representanter.


 9. Monica skriver: 5 november, 2013

  Tack agneta/Damtidningen – Ditt påpekande uppskattas!
  Jag ställer mig omedelbart i skamvrån. 😉

  Att försumma Damtidningens uppdaterade rapportering
  rekommenderas inte!


 10. Humaniora skriver: 5 november, 2013

  Här har Estelle en min/uppsyn som jag många gånger sett hos hennes far Daniel Westling. – Man kan faktiskt ärva minspel, E är inte den första person som uppvisat det!!


 11. Mormor skriver: 5 november, 2013

  Jag blir så ledsen när jag läser alla elakheter i kommentarerna om Vårt Kungahus. Vi pratar så mycket om mobbing i skolorna och på våra arbetsplatser. Jag undrar, vad är då detta om inte ren och skär mobbing. Jag har också en åsikt om vissa saker men jag torgför dom inte. FY SKÄMS. Tycker att Sv Damtidning ska sålla bort alla elakheter, som jag tror bottnar i avundsjuka.


 12. tummen upp! skriver: 5 november, 2013

  Ni vet väll INTE ett dugg! Hon sitter i all säkerhet på sitt kontor dagarna i ändan och har olika möten med hovet med jämnans. Tycker ni att hon måste kartlägga vartenda minut för hela svenska folket?


 13. Marie skriver: 5 november, 2013

  8. Anitha: det måste vara kommentarer som har tagits bort, för jag kan inte se några elaka kommentarer här? Syftas det på Sthlm:s kommentar om att kungabarnen har en "glidartillvaro"? För ingen som har ett heltidsjobb kan väl på fullt allvar bli imponerad av kungligheternas schema och anse att de på något sätt ligger i riskzonen att slita ut sig av betungande arbetsplikter? Det är väl tur att folk kommer med åsikter som inte alltid stryker de kungliga medhårs! En annan som kommenterar (Regina) tror inte att sagda Sthlm kan ha några vänner. Är inte det elakt uttryckt om något? Låt folk tycka vad de vill.


 14. Maggi skriver: 5 november, 2013

  Tror också at Victoria har kontorarbete, som de andre kungligheter. Når det så er sagt, har hun haft flere uppdrag förut.
  Men jeg tror det beror på at hun mår dårligt, personlige problemer.
  Hun har igennem lang tid set trött og sliten ud. Kan inte være let at skulle holde sammen på familien.
  Ved godt jeg skriver en blanding af svensk og dansk, men det er for at alle skal forstå.


 15. matilda skriver: 5 november, 2013

  #" Instämmer. Min egen kalender är också ganska full. Jag har programpunkter fem dagar i veckan hela november. Jag kallar det arbete.


 16. jemma bristowsvanskadam skriver: 5 november, 2013

  I am really into the Swedish royal family they are really beautiful royalty . I hope Daniel Victoria and Estelle have a lovely time in London. I love the Swedish royal family


 17. DesiréeSvenskDam skriver: 5 november, 2013

  Hu rmånga timmars "arbete" blir dessa så kallade uppdrag tillsammans? Det har skrivits att V nu ska jobba full tid. Det betyder 40 timmar i veckan, alltså 160 timmar per månad. Daniel är ju pappaledig så V behöver inte jobba 75 % .
  # 13 Vad gör hon på sitt kontor?
  #8 Jag för min del jobbar heltid, alltså 40 timmar per vecka och har normalt antal semesterdagar. Jag betalar själv min bostad och städar tvättar och lagar maten själv. Jag har ett trevlig utseende och ett BMI på 22.


 18. point skriver: 5 november, 2013

  14. Marie
  Instämmer. Vad detta kontorsarbete anbelanger, är det nog sekreterarna som gör grovjobbet och ingalunda de kungliga. Dom behöver inte sitta och hamra på skrivmaskin från morgon till kväll samt hålla reda på allsköns papper och dokument. För de prigvilegierade serveras allting färdigt, både till vardag som fest.


 19. Sanna skriver: 5 november, 2013

  Jag tror inte vi vet hur mycket arbete som ligger bakom olika besök (och jag förstår att de har en stab som hjälper dem med detta). Jag är inte royalist och skulle det bli folkomröstning i frågan om kungahuset vara eller icke så vet jag hur jag ska rösta. Men nu är det som det är och inget blir bättre av mobbning (för det anser jag att det är). Ni som tycker att kungahuset inte uppfyller sin plikt: Lobba för en omröstning om monarki eller republik.


 20. point skriver: 5 november, 2013

  20. Sanna
  Mycket bra förslag – d.v.s. lobba för en omröstning om monarki kontra republik. Men problemet är hur man skall kunna övertyga beslutsfattarna om nödvändigheten med att så småningom övergå till ett mera demokratiskt och förnuftigt statsskick.


 21. Annica* skriver: 5 november, 2013

  Det är ju bara ett par punkter som vi får se! Tycker många kommenterar är elaka och av människor som inte är så insatta i vare sig planering av resor eller uppdrag för de kungliga, det vet inte jag fullt ut heller, men jag kan tänka mig att vilket uppdrag de än åker på är späckat med saker som skall göras, och att det kräver planering långt mer en den enda dag/dagar som vet sedan gäller. Det är ju inte nöjesresor alls, de är kungliga representanter och Sveriges främsta ansikten utåt och jag tror inte att någon i den kungliga familjet tar lätt på dessa uppdrag, även om vissa kan vara av lättare karaktär…


 22. Kerstin Bergström skriver: 5 november, 2013

  #19 point Victoria är alltid påläst om sina uppdrag.Det kan inte en sekreterare göra åt henne.Hon är pliktmedveten.De ställer även upp på helger om det behövs.De kanske arbetar mer än 40 tim. i veckan.Allt syns inte.


 23. Aino Samuelsson skriver: 5 november, 2013

  Måhända det är så att arbetstiden ej endast består av själva uppdraget. Flera timmar kanske spenderas på förberedelse. Det är ju alltid olika sorters människor de ska träffa. Inte är det som när vi andra jobbar, vi har samma kollegor och samma arbetsuppgifter vareviga dag. Så visst är det skillnad!


 24. Lina skriver: 5 november, 2013

  Allt skrivs inte i kalendern t ex icke privata middagar.


 25. Mona skriver: 5 november, 2013

  Om ni tänker efter lite så inser ni säkert att man inte kan komma oförberedd till ett jobb. enl. drottningen tar ett stats besök ca 3 mån att förbereda. Dessa förberedelser görs vid sidan av alla offentliga programpunkter. Victoria har dyslexi så hennes förberedelser tar nog mer tid än andras. Att lära sig sina tal i princip utantill tar tid det också På hovets hemsida så står det om ni läser att kalendern redovisar en del av kungafamiljens programpunkter. drottningen sa i en intervju för ett par år sedan att hon ofta får frågan om vad de gör på all den lediga de har. Hon sa att hon skulle vilja publicera sin kalender så kanske folk som frågar skulle förstå hur mycket jobb hon har. En arbetsuppgift som vi vanliga slipper är att prova ut klänningar till Nobelfesten och andra högtidliga sammanhang. De får säkert en hel del post som ska besvaras. Om man tänker lite och inte bara hasplar ur sig idiotiska avundsjuka kommentarer i tid och otid då kanske livet blir mer begripligt.


 26. Singoalla skriver: 5 november, 2013

  Men nu HAR vi monarki och en kungafamilj och då ska de väl inte behöva sitta i kassan på ICA för att duga? Det är väl hela idén med kungligheter, att de ska ge oss lite verklighetsflykt, glamour, pomp och ståt och sagoskimmer? Och DE har inte bestämt att det ska vara monarki här! De gör så gott de kan. Hacka inte på dem om ni inte gillar monarki!
  För min del tycker jag det är roligt med juvelerna och klänningarna och slotten etc. – men egentligen tycket jag att det är knappt människovärdigt att behöva leva sitt liv i rampljuset på det sätt som de gör och ta emot allt klander utan att få försvara sig!


 27. Ki skriver: 5 november, 2013

  Jeg trodde sant å si at det var snakk om mer enn 7 dager med jobb når det annonseres at skjemaet for november er ganske fullt. Men utenom de 7 dagene så har faktisk november 23 andre dager. Nå vil kanskje kalenderen fylles på litt mer etter hvert, men å si at kalenderen er full når det gjelder oppdrag i 7 dager, det er ganske drøyt.

  Nå er jeg glad for den representasjon Kronprinsessen gjør, så det er jo hyggelig at hun er på farten. Det er jo ikke en kl 8-16 jobb å reise og være vekke så om en regner på dette så tilsvarer dette mer enn 7 dagers normal arbeidsdag. Mange kongelige har atskillig tettere og større program enn dette. Men nå er det media som skapte denne overskriften og ikke Kronprinsessen selv. Det blir hyggelig å se bildene fra hennes jobbing.


 28. tummen upp! skriver: 5 november, 2013

  "18"
  Planerar väll, hon har i all säkerthet upp över huvudet att göra.
  alla elaka kommentarer kan ni enbart erkänna med att det är ren elakhet och avundsjuka.
  Här röstas det BLÅTT och för monarkin!!!


 29. Maryou skriver: 5 november, 2013

  Det går aldrig att jämföra kungligheternas aktiviteter med vanliga jobb. Dom får inte jobba och för det dom utför finns inga tjänstebeskrivningar.


 30. D. Christensen skriver: 5 november, 2013

  Jeg er royalist men MEGET enig med antiroyalisten Sanna i, at med de vanvittige kommentarer, nogen af jer har, fatter I simpelt hen ikke, hvor stort et arbejde der ligger bag hvert besøg kongefamilien er på. Den svenske kongefamilie med kongen og dronningen i front gør et kæmpe arbejde for Sverige. Hold dog op med at kritisere konstant – I har en dygtig, værdig og arbejdsom kongefamilie!


 31. LIlla My skriver: 5 november, 2013

  #20. Mycket arbete bakom olika besök? Men de har ju knappt några besök att tala om? Var är dem? Är man inte på några, så får man inte heller några, för så fungerar det, att tror man att de inte är intresserade, så blir de heller inte inbjudna.


 32. Aino Samuelsson skriver: 5 november, 2013

  Vem sitter inne med kunskapen om hur mycket arbete ligger bakom varje uppdrag? Vi bör inte jämföra med oss själva, vi har varje dag våra invanda uppgifter, och vi behöver inte träffa nya bekanskaper med främmande språk och sedvänjor. Därtill: vi slipper ordna anletsdragen för fotografer.


 33. Jamen skriver: 5 november, 2013

  Håller med 1 och 2, samt några fler inlägg. Stackars kungligheter som måste göra en insats någon eller några få gånger per månad och dessutom får all markservice utförd av andra.


 34. lotta skriver: 5 november, 2013

  det skulle vara intressant att veta utbildningsnivån på dem som kommenterar här!!!


 35. Helena skriver: 5 november, 2013

  Intressant att följa debatten och förväntan på att de kungliga ska ha samma 40-timmars veckor som "Svensson"..

  Poängen att vara kunglig är att man inte är "Svensson".. !
  Det är ett liv i gräddfilen, ibland bättre- ibland värre än för gemene man. Men det är kungligt och annorlunda än ett vanligt liv.

  Rösta i annat fall fram republik istället för monarki.. 😉


 36. Kristiina från Turku skriver: 5 november, 2013

  18, Daniel är inte pappaledig, titta på hans kalendar
  http://www.kungahuset.se/kalender/hkhprinsdaniel.4.40e05eec12926f2630480001262.html
  Tror ni verkligen att Victoria och Daniel bara gå till planet och flyger till London och närvarar i evenemang som planeras för dem? De läser om dessa möten för många timmar och dagar på kontoret, naturligtvis de vill veta så mycket som möjligt om bakgrunden av de företag de besöker och uppdrag de deltar. Vi kan läsa från artiklar om Victorias och Daniels arbete att de båda är alltid mycket väl förberedda och vet mycket om de sak de talar och om uppdrag de deltar. Mer om besöket till London:
  http://www.regeringen.se/sb/d/17981/a/227683


 37. Pallesen skriver: 5 november, 2013

  Udtrykket at arbejde på fuld tid er lidt underligt at bruge om kongelige. Deres arbejdsuge kan ikke sammenlignes med andre 9 til 17 jobs. Deres er ret variabel fra uge til uge.
  Om Madeleine siger man også, at hun arbejder på fuld tid hos Childhood, men det kan ikke være mange uger, hun er der svarende til 40 timer (i DK er en arbejdsuge kun 37 timer)
  Om de tager Estelle med eller ikke med må være en privatsag, men man kan så ikke have samme uskreven regel som i DK, om at to arvinger til tronen ikke flyver med samme fly.


 38. cilla skriver: 5 november, 2013

  Bästa Mormor 12! Konstatera fakta är inte elakhet eller avundsjuka!


 39. katinka skriver: 5 november, 2013

  Instammer med #no1


 40. Karin Nilsson skriver: 5 november, 2013

  # 9. Vilka "höga representanter" från Sverige skall resa med dem, göra besök och träffa brittiska dito?
  # 20. Det är inte mobbning att kritisera monarkin och ifrågasätta betydelsen av de kungligas s.k. arbete. Du vet väl inte var och hur mycket vi lobbar om ämnet i fråga? Och är det inte lite medeltid över besök som kräver så stor planering, och personal, utan att resultera i någonting av betydelse? Hur kan det vara en plikt att visa upp sig i dyra kläder, dela ut pris och gå på galor?


 41. Hilde skriver: 5 november, 2013

  Nå må dere gi dere. Dere kan da vel ikke jamføre Victoria og andre kongelige med dere selv og vanlige svensker. De kongelige skal jo ikke jobbe på riktigt,som dere, men representere.
  Det finnes ikke en kongelig som arbeider 8 timer hver dag og det er vel ikke meningen heller.
  Å være kongelig er jo ikke et ordinært yrke men mer en rolle.


 42. Hilde skriver: 5 november, 2013

  Sthlm
  En dårlig dag i dag?
  Hvordan kan du vite at det er en nøjesresa?
  Det er faktisk slik at Victoria gjør det som hører til hennes rolle som kronprinsesse.disse besøkene er faktisk jobben deres. Haakon har nettopp BESØKT Zambia, Mary og Frederik har nettopp besøkt Australia, prins Charles besøkte en leketøysbutikk, Mary besøkte et sykehus i Marokko etc etc.
  Og hva med kongeparet? Har du sett deres kalender? Noe der som kvalifiserer som riktigt arbeid?


 43. Hilde skriver: 5 november, 2013

  Desiree
  Hva Victoria gjør på sitt kontor?
  Det samme som andre kongelige gjør på sine kontorer antar jeg.
  Det sier seg selv at det pågår en del møtevirksomhet på slottet.
  En reise,enten det er innenlands eller utenlands krever jo en del planlegging. Det settes jo opp en timeplan,som de kongelige må være innsatt i,og kunne,før de reiser. Innholdet på reisen kan de også være med å bestemme.kanskje skal en tale holdes, ved en middag må man lese seg opp på sine bordkavalerer. Man må også lese seg opp på de steder de skal besøke,mennesker man skal møte etc.
  I tillegg mottar man mange forespørsler som man må gå igjennom og beslutte om man skal takke ja eller nei til.


 44. Pernille skriver: 6 november, 2013

  En kronprinsesse, der som Victoria er kommende regent, har sikkert en egen kalender med ligeså mange forberedelsestimer, også af administrativ karakter, som dem hun tilbringer ude på besøg/uppdrag. Fordi en gymnasielærer kun har 20 undervisningstimer, så er det ikke ensbetydende med kun en 20-timers arbejdsuge, der beregnes også tid/timer til at forberede sig og rette opgaver.
  Jeg synes Victorias program for november ligner det, man generelt ser i det danske kongehus mht antal uppdrag for kronprins Frederik.
  Men et særligt anstrengende job, synes jeg nu ikke de har og lønnen er jo noget højere end for andre jobs, for ikke at tale om privilegierne, der følger med. Selv beklager de sig vist heller ikke. 😉


 45. snickarjohn skriver: 6 november, 2013

  Intressant och informativ artikel.
  Väl underbyggd.
  Den är inte för alla men någon finnner den säkert upplysande.

  http://repf.se/nyheter/luftslottet-4253744


 46. My skriver: 6 november, 2013

  Antingen daltas det med kungafamiljen eller så mobbas dom, underbart med alla dramaqueens här bland kommentarerna. 😀


 47. Marguerithe skriver: 6 november, 2013

  Republikanernas största önskan/tro är att man via detta forum ska driva igenom sin vilja.
  Det är inte konstigt om Victoria ser uppgiven ut numera. Att ta över en roll och jobba för det otacksamma folket kan nog göra vem som helst utbränd i förtid.
  Rojalisterna som har en varmare människosyn får "ingen syl i vädret här".
  Söndring i landet är ordet för dagen i vårt land. Vi har en fin och arbetssam kungafamilj som gör sitt bästa i alla lägen, så folk borde bara vara och tacksamma för det man har.


 48. Kerstin Bergström skriver: 6 november, 2013

  #35 lotta Ja,inte är den hög ,Avsittning i skolan kanske 9 :an ut med andra sysselsättningar under lektionstid.Skitsnack av avundsjuka,sprids av hatare,accepteras av idioter och handlar om oskyldiga.Det är väl det enda de kan.


 49. Sanna skriver: 6 november, 2013

  #41. De som "mobbar" kanske även lobbar… Så fel av mig att gissa att de inte gör det. Ursäkta.
  Och jo det är medeltid med kungahus. Jag skrev ju att jag inte är royalist. Men jag retar mig inte på dem. Jag är för lat för det. Finns andra orättvisor jag upprörs mer över.


 50. Marguerithe skriver: 6 november, 2013

  Till redaktionen.
  Stäng ner dessa kommentarsfält innan stämningen blir för hätsk här! För oss rojalister är det förnedrande att behöva bevaka sina intressen själva. Den kritik som framförs är inte hövlig utan i högsta grad oborstad och rå.


 51. snickarjohn skriver: 6 november, 2013

  Det var nytt för mig att rojalister har en varmare människosyn.
  Där ser man.


 52. caterineg skriver: 6 november, 2013

  Singoalla 27 säger precis det jag skulle ha sagt, varför sitter vi här och läser och kommenterar hela tiden om vi inte skulle vara intresserade av lite glamour och lyx, kläder och juveler som vi vanliga inte har. Det är som det är, kungligheter, filmstjärnor och miljardärer lever ett helt annat liv än vi vanliga fattiglappar därför läser vi och gottar oss och klagar och kritiserar. Ondgör oss över dyra kläder och lyx. Avundsjuka? Nej tror inte det egentligen, vem vill vara i Daniels kläder, alltid påpassad t ex


 53. Lars skriver: 6 november, 2013

  #31 D. Christensen
  Jeg synes nu nok du overdriver både i dine anklager mod andres opfattelsesevne, såvel som i at skrive, at der ligger et stort arbejde bag HVERT besøg kongefamilien er på. En noget unuanceret fremstilling! Forarbejdet ligger nok oftest hos dem, der får besøget. For du vil vel ikke påstå, at de mange premierer og åbninger af udstillinger kræver den store arbejdsindsats eller Frederiks mange besøg for at overvære fx en VM fodboldskamp eller kigge på et go-cartløb ?
  Hvor har du din viden om det store arbejde, de må udfører FØR hvert besøg … blot gætteri,"digteri" 😉 ?


 54. Maja skriver: 6 november, 2013

  Tack snickarjohn #46 för länken till artikeln. Intressant läsning.
  Det kan inte vara ok att utsätta en annan människa i Sverige för en hierarki och omoderna regler som nämnt i artikeln och är tvärtemot all svensk lag och samhällsutveckling som t.ex förbud mot religionsfrihet, förbud mot yttrandefrihet, förbud att självförverkliga sig, förbud att gifta sig med vem man vill utan godkännande av landets högsta patriark, ifrågasättande om var och vilket land efterkommandes barn ska födas, på förhand bestämt vilka ritualer som skall gälla vid din begravning och vart sista vilorummet är placerat. Hu så omänskligt och detta är den högsta representationen i Sverige med influenser från europeiska länder.


 55. Jessica skriver: 6 november, 2013

  @ Marguerithe nr 51,

  Du får gärna låta bli att läsa kommentarsfältet,
  om Du inte kan hantera det fria ordet;
  svårare än så är det inte.

  Man får faktiskt tåla lite om man är för sann yttrandefrihet;
  vi diskuterar offentliga personer som åtnjuter alla tänkbara
  privilegier och som befinner sig i samhällets absoluta topp.
  Både ekonomiskt och statusmässigt.

  Man kan vara rojalist utan att inta en underdånigt välvillig ställning – själv är jag övertygad om att de som gör sig mödan
  att kritisera kungafamiljen vill ha en bättre monarki.


 56. signe skriver: 6 november, 2013

  Varför kan man inte unna Victoria att "jobba" på halvfart nu när Estelle är så liten ? De första åren är viktiga i barnets liv ! Men nu har Victoria varit så klok att hon satt Lillsessan först och tagit med henne på officiella uppdrag där det funkat ! Det märks ju också att Estelle betyder allt för Victoria och att hon är tryggheten själv. Säkert får Estelle följa med för det lär ju bli många stunder då föräldrarna kan umgås med dottern.


 57. DesiréeSvenskDam skriver: 6 november, 2013

  #46 snickarjohn. Tack för länken, en mycket bra artikel som belyser det man undrar över.
  #26 Mona Nu är det ju inte kungen och drottningen som jobbar i tre månader med att förbereda statsbesöken utan det mesta görs på UD och av personal inom hovet. Synd att inte Silvia och övriga lägger ut mer av sin kalender så vi, deras arbetsgivare, får mer information om vad de gör. Det skulle göra att mycket skriverier blev onödiga.
  #35 Lotta, jag har 4-årig akademisk utbildning.


 58. Elisabeth Aronsson skriver: 6 november, 2013

  27. Singoalla!!
  Du har så rätt jag tycker precis som du, om jag inte tyckte om
  kungahuset skulle jag aldrig besvära mig med att titta i SD eller
  gå in här och gnälla ur mig kommentarer.


 59. ultra nivea skriver: 6 november, 2013

  Tycker d är ok med att ha en kungafamilj och sen välja statsminister. Det blir både tradition och demokrati. Men att vara både folklig och kunglig är ju förståss knepigt. Men vad vore Stockholm utan slottet och kungafamiljen? På sommaren så håller ju stan och slottsbacken på att sjunka av alla turister. Jag kommer själv från en annan del av landet och tycker om att turista i stocholm och på slottet. Tror inte det skulle va lika interssant om det inte fans en kungafamilj !!!!! Tror nog att dom kämpar på så gott dom kan.


 60. matilda skriver: 6 november, 2013

  #46. Tack. Det var intressant läsning. Rekommenderas!


 61. Ewa skriver: 6 november, 2013

  Republik? Javisst, med Toblerone-Mona som president och Gudrun Skyr-män som premiärminister? Vore det inte representativt? Får vi sedan Ljugholt som finansminister så är demokratin fullbordad. Eller? Nej, det skulle varken bli bättre eller billigare, titta bara på Muminmamman i Finland förra presidentperioden, något mindre representativt får man leta efter. Kungafamiljen gör ett storartat jobb och respekteras utomlands, och som några så klokt har skrivit att ett deltagande som i kalendern tar en dag kanske har krävt flera dagars förberedelser som inte syns och märks.


 62. Marie skriver: 6 november, 2013

  #51 Marguerithe: Eftersom detta forum är öppet både för de som i det närmaste dyrkar kungligheterna och för de som har de lite mer kritiska glasögonen på näsan, får nog alla vänja sig vid olika åsiktsyttringar. Och jag är övertygad om att SvD klarar av att sovra bort eventuella oborstade och råa kommentarer helt själva utan hjälp från välmenande läsare. Visst är det samtidigt ett ganska så fascinerande fenomen att de som framför viss kritik genast ska stämplas som mobbare och avundsjuka? Samtidigt som sanna rojalister helt ogenerat tillskriver sig "en varmare människosyn". Jag kan inte låta bli att undra vem mobbarna är i detta läge…


 63. mia skriver: 6 november, 2013

  Minns faktiskt att Paggan, socialdemokratisk minister sa att det alltid var en fröjd att resa med kronprinsessan Victoria, hon var alltid påläst och intresserad.


 64. realist skriver: 7 november, 2013

  hur länge skall de dumma svenskarna betala för de kungligas tidsfördriv?


 65. I.J. H-MUSA skriver: 7 november, 2013

  Inför resor och möten måste det läsas på om företaget, orten, staden, landet osv. som ska besökas. Förberedningen klassas också som arbete.
  Folk får tycka vad de vill, vi har tryckfrihet i Sverige.
  Fast jag önskar att en del tänkte efter ibland hur de formulerar sig. Ifall kungafamiljen själva läser den här bloggen emellanåt så såras dem lika mycket som vi själva skulle göra om vi läste det som skrevs här om våra nära och kära!


 66. Hilde skriver: 7 november, 2013

  Karin Nilsson # 41
  Handelsministeren er en del av delegasjonen som reiser til London med V og D.
  I London skal de treffe borgermesteren,viseborgermesteren og Lord Mayor i City of London.

  Blir litt oppgitt når folk tror at kongelige ikke forbereder sine møter,besøk og reiser. Tror man at de kongelige er så nonchalante og uinteresserte i sin jobb onde menneskene de skal møte?


 67. Sthlm skriver: 7 november, 2013

  Så blev det äntligen offentliggjort vad som är meningen med Londonresan. När kronprinsessparet inte är tydliga med att tala om för läsarna vad de ska "jobba" med på sina resor så får de vara beredda på kritik.


 68. emma_h skriver: 7 november, 2013

  Signe
  Victoria har nog mer barntid ihop m Estelle än andra ickeprinsess-mödrar just med tanke på att städning, handla/lagamat, betalning av räkningar, trädgårdsarbete & övriga tidsslukande vardagssysslor hemmavid fixas av personal
  Du nämner inte pappa Daniel alls – V o D får alternera som andra föräldrar gör Estelle umgås nog mer + har mer kvalitetstid m sina föräldrar än vad V nånsin hade som liten Med sån yrkesroll kan V organisera sina uppdrag mer flexibelt än andra vuxna Det går ingen nöd på Estelle och som sagt Pappa finns ju också med i bilden samt barnflicka plus lekkamrater på dagtid…


 69. Mona skriver: 7 november, 2013

  Det är väl självklart att alla programpunkter förbereds gemensamt.
  Men kungen och drottningen deltar aktivt.Det var det som drottningen menade.
  Alla som jobbar gör en del av en helhet samma med kungafamiljen.


 70. helene skriver: 7 november, 2013

  The Royal House has got a important function for some swedish people: they can loose their frustration 🙂


 71. Sthlm skriver: 7 november, 2013

  Ja, nog hade de ett program i London. Härliga bilder på ett glatt kronprinsesspar i London, men oj vad de verkar försiktiga med att visa varandra ömhet.


 72. Mona skriver: 7 november, 2013

  #68 STHLM den kritiken ska du rikta mot hovets informationsavdelning, som publicerar kalendern och
  Inte till Victoria.
  Denna resa var alltså inte en betald shopping resa.
  Utan teknik och miljö och handel.


 73. Hilde skriver: 7 november, 2013

  Sthlm # 68
  Skal man kritisere skal jo det være på bakgrunn av fakta. Å kritisere uten fakta er usaklig kritikk og gir inntrykk av at man bare klager for å klage. Synes også det er trist at man har så liten tiltro til kronprinsesseparet,at man er så negativt innstilt, at man klager i forkant fordi man automatisk tror at det bare er en nøjesresa. Det fortjener de ikke.


 74. Hilde skriver: 7 november, 2013

  emma_h
  Nå bor jo de kongelige stort sett i slott eller slottslignende hus så de har jo ganske mange flere kvadratmeter å ta hand om enn det vi vanlige har. Men tror du egentlig at de har personale rundt seg hele tiden? Tror du ikke at de klarer å koke havregrøt om morgenen,sette noen tallerkener og bestikk inn i diskmaskinen og trykke på en knapp?
  Og disse hverdagssysslene,tar de egentlig så lang tid og er så " tunge" for oss vanlige at det ødelegger mye av vår fritid?
  Men ellers er jeg enig i resten av innlegget ditt.


 75. Karin Nilsson skriver: 7 november, 2013

  #67. Och vilken nytta har svenska folket av att Victoria och Daniel träffar Londons borgmästare, vice borgmästare och Lord Mayor i City of London?


 76. snickarjohn skriver: 8 november, 2013

  Karin Nilsson 76,
  Lika lite som det brittiska folket.


 77. Lydia skriver: 16 november, 2013

  Det "läses inte på" det informeras.


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Laddar