Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria har fått nog – väljer att agera!

23 maj, 2023, 16:30 

Kronprinsessan Victoria kan inte längre blunda för det fruktansvärda.

Annons

Kronprinsessan Victorias miljöengagemang har ökat med åren. Genomtänkta och miljömedvetna modeval är inget nytt för kungligheten – och det är inte helt ovanligt att hon dyker upp i redan använda plagg.

Victorias tuffa drottningskolaBrand logo
Victorias tuffa drottningskola

De senaste åren har hon varit på flera statsbesök världen över för att diskutera hållbarhets- och miljöfrågor och få insikt i hur människor kan agera för att vända den oroväckande utvecklingen.

I juni förra året var hon på plats i Lissabon, Portugal, för att delta på en FN-konferens med fokus på krisen för världens hav, vilket så klart vittnar om att kronprinsessan tar miljön på största allvar.

Annons
Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria brinner för hållbarhets- och miljöfrågor.

Kronprinsessan Victorias nya uppdrag

Victoria verkar dessutom vara extra mån om att djupdyka ned i världens hav, ta in information om liven som rör sig i vattnet och hur diverse arter påverkas av klimatkrisen.

Hon fungerar även som Nordens Arks högsta beskyddare. När djurparken nu slår upp portarna för den nya SköldpaddsArken den 8 juni, är kronprinsessan Victoria självklart på plats för att bevaka händelsen.

”Den nya SköldpaddsArken erbjuder en fristad åt några av världens mest hotade sköldpaddsarter. Arken kommer att vara navet för Nordens Arks arbete för att på plats, men även globalt i fält, arbeta för att rädda de här arterna från att försvinna”, skriver Nordens Ark på sin hemsida.

Annons

Johanna Lind Bagge om mötet med Victoria

Invigningen av det nya akvariumet blir väldigt speciellt för kronprinsessan – och hon kommer även få sällskap av Let's Dance-stjärnan Johanna Lind Bagge och hennes make Anders Bagge.

Paret Bagge är kända för sin kärlek till djur och är inte rädda för att visa upp sina hundar, eller svansbarn som de kallar pälsdjuren, och Johanna ser fram emot mötet med Victoria.

– Det blir som en liten utflykt, det ser vi fram emot, säger Johanna Lind Bagge till Expressen.

Anders Bagge och Johanna Lind Bagge
Anders Bagge och Johanna Lind Bagge ser fram emot ”utflykten” med kronprinsessan Victoria.

Foto: TT

Annons