Victoria – hemliga middagen hemma hos kronprinsessan Mary

Kronprinsessan Mary Kronprinsessan Victoria

Victoria och Daniel på parmiddag hemma hos Mary och Frederik. Mer privat blir det inte när två kronprinsessor träffas!
Slå på ljud

Victorias glada och spontana personlighet. Kontra Marys svalare och lite mer tillbakahållna. Två kronprinsessor, men med olika framtida roller.

Samtidigt står de varandra nära, och när Victoria och Daniel var på sitt tre dagar långa officiella besök i Köpenhamn förra hösten, så var det en höjdpunkt när de här två paren träffades för en hemlig parmiddag hemma hos Mary och Frederik i deras jättevåning i Frederik VIII:s Palæ i Köpenhamn.

Kronprins Frederik Kronprinsessan Victoria Kronprinsessan Mary Prins Daniel Amalienborg Köpenhamn

Strax efter klockan sju kom Victoria och Daniel åkande över slottsplatsen på Amalienborg, och efter ett kort stopp gled de in genom den tunga slottsporten. En helt privat tillställning.

Victorias relation till Mary och Frederik

Bilderna från den middagen talar sitt tydliga språk, det här var fyra vänner som satt runt jättepuffen i sammet, snarare än två tronföljare med respektive. Kronprins Frederik, 52, har dessutom en ovanligt avspänd relation till sin 43-åriga syssling Victoria, kanske för att de är födda in i denna mycket speciella kungliga värld båda två, och kan kosta på sig att skoja loss om saker och ting.

Kronprins Frederik Kronprinsessan Victoria Kronprinsessan Mary Prins Daniel Amalienborg Köpenhamn

Redo för parmiddag.

Ljusen glimmade hur som helst väldigt inbjudande i slottsfönstren och där innanför, i det största paradrummet i Marys och Frederiks våning, satt den svenska och danska monarkins framtid samlad framför coffe table-böckerna. Det var till och med så avspänt att kronprins Frederik hade manchesterskjorta och prins Daniel hade tagit av sig kavajen.

Mary och Frederik privata våningen i Frederik VIII:s palats på Amalienborg

Det lyste inbjudande i fönstren till Frederik VIII:s Palæ, eller Brockdorffs Palæ som det också kallas. Och där inne åt Victoria och Daniel middag med Mary och Frederik.

LÄS MER: Den nakna sanningen! Så långa – och korta – är kungligheterna

LÄS MER: Victoria och Daniel på festmiddag i Köpenhamn

Foto: TT, Helena Wiklund/Svensk Dam.