Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria hyllar Lilian – dessa smycken bär Silvia, Victoria och Sofia!

11 dec, 2018, 20:09 
Margareta
Två dagar i rad får de kungliga kvinnorna välja ur familjens juvelskrin. Vi vet vad som tindrar i håret ikväll!
Annons

Kungens traditionsenliga representationsmiddag för Nobelpristagarna är igång. Och 2018 års fest är minst lika pampig som tidigare år. Som vanligt togs gästerna emot på den inre borggården och eskorterades upp genom Kungliga slottet i Stockholm.

Men inget blir pampigt på riktigt utan de kungliga juvelerna. Drottning Silvia, kronprinsessan Victoria och prinsessan Sofia har för andra året i rad kommit överens om vilka ovärdeliga diadem, halsband, armband och broscher i gnistrande stenar som ska pryda deras outfit som grädden på det välvispade moset. Och vi vet vilka smycken de bär!

Drottning Silvia

Drottning Silvia bär Stråldiademet.
Drottning Silvia bär Stråldiademet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Igår såg vi drottningen i drottning Sofias diadem. Men idag under den kungliga Nobelmiddagen väljer hon något ännu pampigare. Nämligen Stråldiademet.

Annons

Kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria i prinsessan Lilians diadem.
Kronprinsessan Victoria i prinsessan Lilians diadem.

Kronprinsessan Victoria hyllar idag prinsessan Lilian. Hon ärvde den älskade Lilians diadem, och just detta syns på hennes huvud idag. Vi har sett det höga diademet på henne förr, och även som halsband!

Prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia under kungens middag för Nobelpristagarna 2018.
Prinsessan Sofia under kungens middag för Nobelpristagarna 2018.

Prinsessan Sofia bär sitt eget privata bröllopsdiadem, men pärlorna vi såg igår är avplockade! Till det bär hon delar ur ametistgarnityret som brosch och örhängen.

Annons

Prinsessan Christina

Prinsessan Christina i Karl Johan-diademet under kungens Nobelmiddag 2018.
Prinsessan Christina i Karl Johan-diademet under kungens Nobelmiddag 2018.

Självklart är även den alltid lika magnifika prinsessan Christina på plats. I hennes silvervackra hår ligger Karl Johan-diademet, precis som det gjorde under g¨rdagens Nobelbankett.

Tidigare under dagen har den kungliga familjen haft mottagning för Nobelpristagarna. På plats fanns då kung Carl Gustaf, drottning Silvia, kronprinsessparet Victoria och Daniel samt prinsparet Carl Philip och Sofia. De har alltså haft tid att diskutera och umgåtts ganska mycket hittills med Nobelpristagarna, både under gårdagen och idag, så kvällens middag blir säkert härlig och så uppsluppen det bara går i frack och klänningar värda smärre förmögenheter. Efter att de satt sig kommer alla gäster bjudas på ännu en kväll av förstklassig mat, denna gång tillredd av hovets kockar. Självklart avslöjar vi menyn här på svenskdam.se under kvällen!

Läs mer

Foto TT

Annons