Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria i intervju inför sista vandringen: ”Det känns vemodigt”

12 jun, 2019, 09:44 
I går kväll svävade hon fram i rosa tyll, men nu är det kängorna på – för sista gången. Vi har träffat kronprinsessan inför final-vandringen i Dalarna.
Annons

Kronprinsessans underbara resa genom Sverige går mot sitt slut. Efter att ha gått snudd på 50 mil till fots drar hon nu på sig kängorna för 25:e och sista gången, och det är hennes lille brorson prins Gabriels hertigdöme Dalarna som får den äran.

Nationalparken Fulufjället i Dalarna.
Fulufjället i Dalarna.

Vandringen går genom Fulufjällets nationalpark och längs vägen träffar kronprinsessan bland annat scouter och representanter för Idre sameby, innan hon fortsätter mot den lilla vindpinade granen Old Tjikko, som med sina hisnande 9 550 år kvalar in som världens äldsta träd. Sedan vandrar hon förbi Sveriges högsta vattenfall innan hon avslutar dagen där hon började den, vid Naturum Fulufjället.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Kronprinsessan Victoria vandrar i Gästrikland.

Victorias egna ord om vandringarna

I fredags var Svensk Damtidning med på den näst sista vandringen i Gästrikland och då fick vi en pratstund med kronprinsessan. Bland annat om att hennes 40-årspresent, de 25 landskapsvandringarna, alltså går mot sitt slut.

Nu är kronprinsessan snart i mål. Hur känns det?

– Det kommer att bli lite tomt. Ja, lite vemodigt faktiskt! Det har ju varit ett fantastiskt sätt att få uppleva Sveriges rika och skiftande natur, samtidigt som jag har haft det så trevligt. Sedan har det varit väldigt givande, och väldigt lärorikt. Jag har lärt mig så mycket.

Ett av kronprinsessan Victorias många fina möten under vandringen i Gästrikland.
Vandringen i Gästrikland hade bland annat fokus på den gamla bebyggelsen längs kusten. ”Det har varit fantastiskt att få se alla de här husen i dag. Det är härligt att de är så väl omhändertagna, det är mycket kärlek som läggs ner” sa kronprinsessan.
Kronprinsessan Victoria vandrar i Gästrikland.
– Men titta, vilken pralin! ropade Victoria när hon tågade förbi den här snickarglädjen.
Annons

Det som har slagit mig i dag, det är att kronprinsessan sprider så mycket glädje.

– Jamen det är ju så härligt med alla dessa möten. Och titta på alla blommorna som jag har fått. Det är verkligen rörande.

Kronprinsessan Victoria under vandringen i Gästrikland.
Ett av alla fina möten.

Men det finns också en annan och mer långsiktig sak som värmer kronprinsessans hjärta:

– Ja, nu har vi lagt grunden till goda vandringsmöjligheter. Förhoppningsvis är det ju många fler som hittar ut till de här vandringslederna nu och det känns jättebra.

Annons
Kronprinsessan Victoria under vandringen i Gästrikland.

Men det blir lite semester för kronprinsessan också framöver?

– Ja DET hoppas jag att det blir!

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel under landskapsvandringen i Västergötland.
Prins Daniel var med när vandringarna startade i Västergötland i september 2017 och i dag går kronprinsessan alltså i mål.

Foto: TT, Raphael Stecksén/Kungl. Hovstaterna, Helena Wiklund/Svensk Damtidning

Annons