Victoria i ny frisyr på höstens uppdrag

Kronprinsessan Victoria på Fashion Week

Det är mycket uppdrag som ska avklaras nu för Victoria, och hon väljer en lite skonsammare frisyr än sin vanliga.
Styla håret kungligt med Björn Axén
Slå på ljud

Nu är hösten här och med det har även kungahuset lämnat sommaren och semestern bakom sig och kommit igång ordentligt med sina uppdrag igen. Allt är coronaanpassat så att det ska hindra deras arbete så lite som möjligt och det tackar vi för! Som det var i våras när ingen vågade sig på att möta andra människor vill vi inte ha det igen.

Victoria och Daniel visar att det går att hitta nya sätt att ta sig ut bland landet företag och medborgare utan några större risker för att dra på sig det otäcka viruset. De jobbar bland annat mycket på varsitt håll, vilket innebär att bara den ena utsätter sig för risk när den befinner sig på en viss plats.

Prins Daniel har varit ute mycket på olika företags arbetsplatser, som när han var med vid ABB:s 120-årsfirande i Ludvika i början på veckan. För Victoria har det varit ett blandat fokus, ena dagen besöker hon ambulansstationen i Solna för att nästa dag gå en konstpromenad på Djurgården tillsammans med Daniel och kungaparet, på behörigt avstånd från varandra såklart.

Kronprinsessan Victoria i tofs och trendig håraccessoar i läder under promenad med Daniel och kungaparet.

Kronprinsessan Victoria har en ny favoritfrisyr

Det är härligt att se kronprinsessan “in action” igen och hon har sett strålande ut i vackra klänningar och eleganta kostymer. En ny favorit verkar dessutom vara att ha håret uppsatt i hästsvans, något hon visat upp förut men kanske oftare valt sin signaturfrisyr, den sofistikerade låga knuten. Svensk Damtidnings kungliga modeexpert Johanna Lejon hyllar den nya stilen.

Återigen med hästsvans vid Kungliga filharmonikernas säsongsöppning.

– Det är jättekul att kronprinsessan satsar på hästsvans igen! Hon bar det ofta förut, för tio år sedan eller så, men sedan har svansen fått stå tillbaka för knuten – Victorias favoritfrisyr nummer ett! Hästsvansen är både enkel och elegant, och den kräver mindre styling än knuten. Att ha hästsvans är ett bra sätt att låta håret ”vila” lite. Att håret stylas på samma sätt, dag efter dag, kan vara en smula slitsamt för svallet. Svansen är dessutom perfekt om man har mindre tid på morgonen. Extra kul är det förstås att Victoria inte bara har en vanlig hårsnodd hon fäster svansen med utan satsar på olika hårsmycken från svenska Corinne. Stilfullt! säger Johanna Lejon.

Vid besöket på Solna ambulansstation härom veckan.

Foto: TT