Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Victoria indragen i storbråket – regeringen inkopplad

Victoria indragen i storbråket – regeringen inkopplad

Det har tumult den senaste veckan.

Så har du aldrig sett Victoria förut • Privata orden till Madeleine • Smällen mot Margrethe – 3 snackisar från vecka 47!
0:28

Efter reklamen: Så har du aldrig sett Victoria förut • Privata orden till Madeleine • Smällen mot Margrethe – 3 snackisar från vecka 47!

(0:28)

Slå på ljud

Det har stormat ordentligt kring Liberalernas partiledare Johan Pehrson.

För drygt en vecka sedan publicerade Expressen ett reporage från ett landsmöte där Pehrson kallade SD för en ”brun sörja” när han trodde att ingen media var på plats. Han kallade även SD:s bidrag i Tidö-samarbetet för ”skit” och beskrev partiet som ”extrempopulistiskt”.

– Jag är inte naiv, jag vet precis att SD har samma organisationsnummer i dag som de hade när de bildades och även deras eget taffliga lilla försök till vitbok visar ju att det är en brun sörja, sa han enligt Aftonbladet.

Victoria indragen i storbråket: "Panikslagen"

Sedan dess har Pehrson fått utstå kritik från SD-håll, samtidigt hävdar man att han har bett om ursäkt.

- De bedyrade att de självklart står bakom Tidöavtalet till hundra procent och var väldigt ödmjuka och ursäktande, säger en centralt placerad SD-källa till Aftonbladet och bekräftar sedan att Johan Pehrson var i kontakt med Jimmie Åkesson efteråt.

Madeleines bestämda markering – efter skämtet om Adrienne

– Johan sms:ade Jimmie och bad om ursäkt.

I söndagens Agenda visades det ett reportage inifrån Liberalerna där olika folkvalda uttryckte besvikelse och frustration över samarbetet med Sverigedemokraterna. En uttryckte det som att han var "panikslagen" över vad som komma skall. Johan Pehrson gästade programmet för att förklara sig efter en konflikt som eventuellt ställer till det för den svenska regeringen.

- Vi har beklagat till SD för hur det har blivit. Jag påpekar att när SD bildades så skrev de en vitbok och den visar på att det var en sorglig gäng. Det är trist att det kan bli sådana effekter. Det handlar om deras egen vitbok, att det var ganska problematiskt när de bildades.

Johan Pehrson drar sedan jämförelser med hur han uttrycker sig när han träffar svenska kungahuset i officiella sammanhang kontra interna sammanhang inom paritet.

- Jag uttrycker mig på ett annat språk när jag redovisar vad jag gör politiskt och ett annat språk när jag gör interna politiska analyser, säger han.

Victorias skräck: Stalkern kan släppas på fri fot – efter hemska trakasserierna