Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria inkallad till slottet – viktiga mötet bakom stängda dörrar

06 mar, 2024, 14:00 
Pernilla Albinsson
kronprinsessan Victoria
TT.
Under onsdagen ska Victoria ha ett viktigt möte på slottet – för att förbereda sig för sin nya roll.
Annons

Det var knappt en månad sedan som Victoria och prins Daniel var på officiell resa i San Fransisco. Paret besökte då några olika projekt inom AI och passade även på att ta en fin bild framför turistattraktionen Golden Gate-bron.

Se bilderna! Magiska kärleksögonblicken mellan Victoria & Daniel i San FranciscoBrand logo
Se bilderna! Magiska kärleksögonblicken mellan Victoria & Daniel i San Francisco

De blev dock inte så långvariga på den amerikanska västkusten. De hade nämligen bråttom hem för att fira Estelles födelsedag 23 februari. Även lillebror, prins Oscar, fyllde år knappt en vecka senare. Detta är dagar som Victoria och Daniel såklart inte vill missa.

Men nu är båda födelsedagarna firade och det har blivit dags för kronprinsessan att förbereda sig för ännu en utlandsresa. Under onsdagen har Victoria därför blivit inkallad till slottet för att få en viktig föredragning inför sin nästa resa – som den här gången bär av till Bangladesh.

Reser i sin nya roll

kronprinsessan Victoria.
Det var i oktober som kronprinsessan skrev på som ny goodwillambassadör för FN:s utvecklingsprogram.Henrik Montgomery / TT

Resan kommer Victoria göra i sin nya roll som goodwillambassadör för UNDP. Rollen fick hon så sent som i oktober 2023 och enligt UNDP ska Victoria "arbeta för att öka kunskap och engagemang för målen och en hållbar framtid där ingen lämnas utanför."

Annons

– Det är en stor ära att ha blivit utnämnd till goodwillambassadör för UNDP. Det ger mig ytterligare möjligheter att stötta arbetet med Globala målen för hållbar utveckling. Jag ser fram emot att fördjupa mig i UNDP:s arbete med att förebygga och belysa många av de svåra utmaningar som världen står inför idag och som påverkar människor världen över, sa kronprinsessan själv om uppdraget vid signeringscermonin på kungliga slottet.

Några andra kända namn som delar samma roll är kronprins Haakon av Norge, Antonio Banderas och Nikolaj Coster-Waldau.

Under planering

Den kommande resan ska ske mellan 18 mars - 21 mars. Väl på plats kommer Victoria besöka projekt i och runtomkring landets huvudstad, Dhaka. Mer information om kronprinsessans program för resan kommer släppas närmare avfärd enligt UNDP:s pressansvariga Stina Amnebjer:

– Jag kan tyvärr inte berätta så mycket mer om programmet i nuläget, men vi kommer kunna dela mer information under nästa vecka, har hon tidigare sagt till Svensk Dam.

Foto: TT.

Annons