Victoria kämpar för miljön i Japan

Kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan är i Tokyo för att delta i hållbarhetskonferensen ”Keystone dialogue”, som äger rum för tredje gången. Victoria är en av ambassadörerna för FN:s globala hållbarhetsmål och fokuserar på de mål som rör hav och fiske.
Annons

Resan till Japan har redan blivit en succé.– Det är ett uppföljningsmöte, det första mötet var på Maldiverna, det andra i Stockholm och nu är det alltså det tredje mötet. Tio av de största fiskeföretagen samlas där och diskuterar globalt samarbete kring hållbara hav. Många av de stora fiskeföretagen är baserade i Japan, säger Ulrika Näsholm vid hovet.

Annons

 

Kronprinsessan Victoria är djupt engagerad i hållbarhetsfrågor. Här ser vi henne i rött framme vid storbildsskärmen, där hon höll sitt anförande.

Kronprinsessan Victoria befinner sig i Japan för att delta i en hållbarhetskonferens. Så här såg det ut när kKronprinsessan Victoria

Den svenska ambassaden i Tokyo har vid ett antal gånger nu delat med sig av bilder från kronprinsessans resa, här nedan ett foto från Victorias besök på en galakonsert med Royal Philharmonic Orchestra. Med under den kvällen var också prinsessan Ayako av Takamado.

Här nedan ser vi en bild till från kronprinsessans resa i Japan och ett möte med Skretting Group.

 

Foto: Twitter, IBL

Läs även: Vilket härligt flyt Victoria››

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

60 kommentarer till “Victoria kämpar för miljön i Japan”

 1. m skriver: 4 september, 2018

  Ja kungligheternas outtröttliga kamp för en bättre värld är beundransvärd.


 2. Hellu skriver: 4 september, 2018

  Det bra att hon tror på sig själv. Hon har säkert mycket att berätta till Estelle, det räcker att Estelle får allt information.


  1. Monarkist skriver: 5 september, 2018

   Varför ska någon diktera vem Victoria ska berätta för??? Dessutom vore det väl högst märkligt, om hon inte vill dela adekvat information med sin man! Tror nog att Haakon och Mette-Marit delar sina upplevelser med varandra, liksom andra fruar och män, till exempel Frederik och Mary.


 3. Barbara skriver: 5 september, 2018

  Patetiskt att V skall flänga till Fjärran östern. Ålägg henne att göra någon nytta hemma


  1. Mona skriver: 5 september, 2018

   Viktoria är av FN utsedd ambassadör och hon har valt hav,fiske och vatten som de mål hon vill arbeta. Detta är tredje konferensen föra gången var konferensen
   i Stockholm. Detta arbete är viktigt för hela världen.
   https://www.un.org/sustainabledevelopment/sdgadvocates/
   https://www.regeringen.se/artiklar/2016/01/kronprinsessan-victoria-blir-ambassador-for-fns-globala-mal/
   Vad skulle hon ha gjort här hemma? Knappast kampanja i valrörelsen:


  2. Amama skriver: 5 september, 2018

   Vem har gett FN rätt att utse V till ambassadör?. Hon får ju inte redovisa någon politisk uppfattning


 4. Karin Björkman skriver: 5 september, 2018

  Håller med Barbara, gör något vettigt hemma i stället för att sitta och lyssna påj tal utomlands. Kolla på de engelska prinsarna vad de uträttar. Och varför får Carl Philip inga såna uppdrag? Han kunde väl också hälsa på sjuka barn tillsammans med frun som prins Harry och Megan gör? Varför är det bara galor och prisutdelningar som de kungliga s k ungdomarna gör?


  1. Kristina skriver: 6 september, 2018

   Tycker också det var konstigt att hon tvingas åka dit. Vad har hänt ? Detta verkar konstigt. Är det något i Stockholm hon inte får veta ?


  2. Olga skriver: 6 september, 2018

   Instämmer.
   Det är tråkigt med de eviga lyx-betalda studiebesöken …kan de kungliga göra ngt samhällsnyttigt på hemmaplan ?


 5. c skriver: 5 september, 2018

  Använd ett annat ord i stället för “kämpa”. Man kämpar inte med att sitta och lyssna på tal, ta emot blombuketter och hålla ett litet tal som någon annan har skrivit.I nya dina kläder. Kolla vad engelska prinsarna uträttar och lär av dem.


 6. Birthe Vejrum skriver: 5 september, 2018

  Man kunne jo ønske, at Victoria ville hæve stemmen og tale om det skammelige HVALFISKERI, der bedrives af Japan, Island og Norge, så kunne rejserne omtales med stolthed.
  Og lyttede man til hvalernes sang kunne det give en god mening!


  1. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 5 september, 2018

   Birthe
   Utmärkt skrivet! Tack, jag kom också på det!
   Har tittat en del på TV-serien “Whale Wars”. Det är mer än vedervärdigt att se.
   Där riskerar folk livet för valarna. Helt utan att tjäna en krona. Utan tjänare som passar upp på dem.
   Helt andra bullar, så att säga!


 7. Kristiina från Turku skriver: 5 september, 2018

  Henrik Österblom från Stockholm Resilience Centre om Victorias arbete I Japan.
  https://www.expressen.se/nyheter/kungligt/kronprinsessan-hyllas-efter-besoket-i-japan-/


  1. Birthe Vejrum skriver: 5 september, 2018

   Hvis man skal bedømme indsatsen, så skal Victorias tale offentliggøres. Her væves der bare rundt om.
   Vist er det et politisk emne, men havet omkring os, og alt hvad det rummer af skønhed og liv er alles sag, ganske uanset politiske holdning¨.


  2. Serena M skriver: 5 september, 2018

   Tack Kristiina från Turku for lanken! Mycket intressant lasning & skont att se att det inte enbart var narvaro utan ocksa att hon aktivt bidrog under hela tiden.

   Det maste vara en svar balansgang att som politiskt neutral delta i den sortens evenemang. Samtidigt ar ju haven & allt det innehaller nagot som beror oss alla. bade manniskor, djur & allt levande.


 8. caterine skriver: 5 september, 2018

  Hon får ju inte tycka något eller kritisera något som kunglig utan måste vara helt neutral, så varför ska hon vara utomlands och prata om deras fiske och valfångst? Håll dig hemma och gå ut bland vanligt folk så kanske du kan göra någon liten nytta, Victoria!


  1. KMS skriver: 5 september, 2018

   caterine! Mycket bra kommentar. Tack!
   mvh KMS


  2. Olga skriver: 6 september, 2018

   Instämmer.


 9. konsttanten skriver: 5 september, 2018

  Sverige kan vara stolt över sin kronprinsessa, som kämpar för bättre hav och dess funktion/innehåll! Victoria är en seriös och omtyckt kvinna, och har pondus att ruta ifrån.
  Vi kan snart inte äta fisk och skaldjur, är så sorgligt.
  Sverige har sociala institutioner, och det skall inte kungafamiljen blanda sig i. Detta vet de som har “alla hästar hemma”.


  1. josefin skriver: 6 september, 2018

   Smart konsttanten; sv kungahus kan inte blanda sig i sociala institutioner i Sv sa da aker de till Maldiverna o Japan o gör det istället – pa vilket satt ar det mer lämpligt menar du? De syns inte, sa da gör det inget? Tycka synd om fisken ar mindre känsligt an att hälsa pa sjuka barn?
   Tom KP Mary verkar ju nu vara en större fiskambassador an KP V ity tom 7 ariga sonen har lärt sig nagot.


 10. Mona skriver: 5 september, 2018

  Viktoria läser inte bara upp ett tal.Hon måste veta vad det handlar om,kunna svara
  på frågor.Hur tänker ni egentligen.
  Dessutom så har Viktoria svårt att läsa skriven text.Så hon har nog lärt sig talet ordentligt innan.Talskrivare hjälper till men står inte bakom allt i talet.


 11. Hellu skriver: 5 september, 2018

  Det ändä nytta av det hela hennes intresse för ren vattnet är för henne sjäkv. Hon tror att hon gör nånting viktigt hon set ju så själv belåten ut. Hon tar sig själv mycket allvar, det märks när hon kommer med sitt brett leende; här kommer jag…..


 12. Ingrid skriver: 5 september, 2018

  Det hela är mycket intressant för Victoria själv och Estelle.


 13. ananas skriver: 5 september, 2018

  konsttanten
  Jag “har alla mumin i dalen” och tycker det är befängt att konferenser om miljö inte ordnas som videokonferenser. Nu flyger folk härs och tvärs jorden runt till dessa möten. Flyg är inte miljövänligt.


  1. konsttanten skriver: 5 september, 2018

   Ja, ananas, man kan tycka så, men den snabbaste lösningen på de vidriga miljöutsläppen, är att höja flygskatten kraftigt. Det kommer att leda till bränslesnålare flyg.
   Se på bilindustrin, vad som skedde när bensinskatten höjdes. Nu drar bilarna under hälften mot tidigare!! Detta sa Göran Persson, och det verkar inte fel!


  2. Birthe Vejrum skriver: 6 september, 2018

   Jeg ved ikke, hvor meget fly rejserne forurener, men de klæder/ det tøj vi tager på, hver eneste dag, kan vi tænke på. Modeindustrien – ” an industry that leaves one of the largest negative, invironmental and social footprints. Did you now that the fashion industry is the s e c o n d most polluting industry in the world”?
   Citat fra Marys tale.


 14. Monarkist skriver: 5 september, 2018

  Det är Daniel som är Victorias man. Det självklara är väl ändå att de delar intryck och information med varandra. Estelle är ett barn ännu. Vissa verkar ha glömt att kronprinsessparet är ett par, liksom Frederik och Mary är och Haakon och Mette-Marit.


  1. Birthe Vejrum skriver: 5 september, 2018

   At Estelle bare er 6 år betyder jo ikke, at hun ikke kan se en sammenhæng mellem årsag og virkning. Og, jeg tror også, Victoria taler med sin mand om dette. At hun siger, at hun taler med Estelle, kan ses som en indirekte opfordring til alle om at tale med deres børn om forurening.
   Faktisk vil jeg opfordre jer til at læse Marys tale til de nye studenter på Copenhagen Business School ved “CBS Responsibility Day” på kongehuset.dk/taler


 15. caterine skriver: 5 september, 2018

  Håller med monarkist att det borde vara Daniel som hon informerar och inte en sexåring. När man ser Haakon och Mette-marit på deras rundresa så undrar man varför inte Daniel ska vara med på Victorias vandringar i Sverige, eller har kungen sagt ifrån. Han får bara vara ett bihang hela tiden till sin fru, Victoria vill glänsa ensam det är alltför tydligt. Och se på Mette-Marit hur förnuftigt hon klär sig, låga klackar och vardagliga kläder.


 16. Ingrid skriver: 5 september, 2018

  Det är hon själv som sagt att hon delar med sig av sin information till Estelle!
  Daniel är kanske inte intresserad.


  1. Serena M skriver: 5 september, 2018

   Eller ocksa ser hon till Estelle som blivande Drottning & anser att det hor till hennes utbildning.
   Nog tror jag Daniel ar intresserad. Han ar ju friluftsmanniska & verkar alska naturen.


 17. T skriver: 5 september, 2018

  Victoria syns verkligen vara en duktig och kapabel yrkeskvinna, och ett seriöst engagemang lyser igenom i det mesta hon åtar sig. Det är glädjande att se att hon i hennes roll lyckats inkludera ett tydligt, internationellt engagemang, och representation för Sverige, i de viktiga globala frågorna som svenska organisationer bedriver. Alla kan göra ett gott jobb både hemmavid och internationellt, det ena utesluter inte det andra, tvärtom – det berikar. Bra gjort!


  1. Maja Gräddnos skriver: 5 september, 2018

   T, din kommentar är helt rätt enl. mitt sätt att se på rollen som KP. Victoria har. Såg ett 10 år gammalt program om Victoria igår. Slogs av hennes redan då stora potential som tronföljare. Mastiga program utomlands, som klarades med glans. Dessutom talade hon om sin dyslexi utan att antyda någon “offerroll”. Träning samt egna knep. Ej heller vad gällde hennes tidigare ätstörningar. En modern yrkeskvinna, utan offerkofta.


 18. Rosmarie skriver: 5 september, 2018

  Som havets ambassadör bör Victoria förstå sambandet att flyga, och den enormt negativa påverkan flyget har på havet; dess invånare, o korallrevens död.
  Här reser våra kungligheter kors o tvärs på många privata resor varje år; till Öland, Rivieran, Alperna, Italien, Sydafrika m.m.
  I tjänsten måste flyget undvikas. Kungligheterna ska ta tåget.


 19. Monarkist skriver: 5 september, 2018

  Ingrid. Victoria försöker lära Estelle små delar av för Victoria viktiga och spännande saker, men på barns vis. Det har hon själv sagt. Det jag menar är, att det självklara vore om Victoria och Daniel hade betydligt fler uppdrag tillsammans. Det är väl ändå så ett kronprinsess- och ett kronprinspar ska arbete. Jag håller helt med Caterine. Daniel har gjorts till en bifigur som bara får engagera sig i vissa saker. Är han tillsammans med sin fru på något uppdrag, är det hon som glänser och han är ett bihang. Tänk om Haakon skulle ha gjort så mot Mette-Marit! Fast det tror jag aldrig har funnits i hans värld.


 20. Mona skriver: 6 september, 2018

  Caterine landskapsvandringarna är en present till Viktoria i samband med 40 års dagen.Daniel har en egen agenda.Kolla den kungliga kalendern så ser du att Daniel har egna uppdrag.Men även flera uppdrag tillsammans med Viktoria. Det är Viktoria som är FN ambassadör.
  Tycker du har en mycket nedlåtande ton i dina kommentarer. Tänk om någon skulle skriva så om dig på Facebook.Även offentliga personer är människor med tankar och känslor.De kan också bli ledsna för oberättigade person angrepp.


 21. MONA skriver: 6 september, 2018

  Prins Philip går alltid några steg efter drottning Elisabeth.
  De gör inte heller allt tillsammans.


  1. josefin skriver: 6 september, 2018

   Mona, tycker Du det ar várt att minnas att P P are ungefar 50 ar äldre an PD, och D E ar 50 ar aldre an KP V? Tycker Du nagot borde förändras under ett halvt sekel????


 22. Ingrid skriver: 6 september, 2018

  Kära Mona, tiderna

  förändras och det kräver nya tankesätt.


  1. Kajsa och Kerstin Nilsson skriver: 6 september, 2018

   Just det! Tiderna förändras. Och borta är tanken på en monark “av Guds nåde”. Istället bör samtliga monarkier övergå till republik. Då först kan en kompetent, FOLKVALD representant för det högsta ämbetet i respektive länder VÄLJAS.


  2. G.u.i.d.v.v.O.Skaffa dig ett liv, Gredeline! skriver: 6 september, 2018

   Kajsa och Kerstin Nilsson
   Amen! 🙂


 23. ananas skriver: 6 september, 2018

  Mona
  Egentligen är du värd en ? för ditt enorma engagemang för kungafamiljen. Men även saklig kritik måste få framföras och allas åsikter respekteras även om de inte stämmer med de egna åsikterna.


 24. Gunilla Bengtsson skriver: 6 september, 2018

  Även om landskapsvandringarna var en present tilll Victoria så borde hon ha den goda smaken att dela den med sin make, i stället för att slå kullerbytta med en massa folk omkring sig, hon går först och en folkmassa följer troget efter, vad säger det om hennes tankar om sig själv. Om nu Daniel har många uppdrag för sig själv och Victoria åker utomlands flera gånger om året och har sina uppdrag för sig själv, vad säger det om äktenskapet i längden?


 25. Gunilla Bengtsson skriver: 6 september, 2018

  Det verkar som om Estelle och Victoria har mycket gemenskap medan Daniel står utanför, informera en sexåring om vattenmiljön, låt henne vara barn.


 26. Gunilla Bengtsson skriver: 6 september, 2018

  Inte förrän om en månad har Daniel och Victoria ett gemensamt uppdrag, innan ska V åka till New York några dagar, och Daniel är tydligen hemma. Kan detta äktenskap må bra av detta?


  1. Mona skriver: 7 september, 2018

   Den 16 sept så är det Prins Daniels lopp för barn i Hagaparken
   då brukar Viktoria vara med och ha barnen med sig.


 27. Monarkist skriver: 6 september, 2018

  Bra sagt, ananas! Tycker jag. Ingen utveckling sker utan meningsutbyten, på saklig nivå. Tänk om alla tyckte och tänkte på samma sätt. Tråkigt! Mona! Visst borde väl ett kungahus ha moderniserats betydligt sedan Elisabeth blev drottning. Hon och hennes man utvecklade sina roller i en annan tid. Jämför med Nederländernas, Belgiens och Norges kungahus istället till exempel. Det är väl klart att Victoria och Daniel ska arbeta var för sig ibland, men de borde även arbeta mer tillsammans. Dessutom skulle Frederik aldrig tillåta att Mary tvingades in i en sådan undanskymd roll som den Daniel har. Nu har ju Mary hela tiden, som det verkar, haft sin svärmors fulla stöd, så Frederik har nog aldrig behövt sätta ner foten. Haakon skulle heller aldrig utsätta Mette-Marit för att hamna i en biroll likt den jag upplever att Daniel på ett väldigt markant sätt har hamnat i. Och! William månar om Kate på ett sådant fint sätt. De arbetar verkligen tillsammans. Jag anar kungen bakom allt och en dotter som i hög grad har anammat sin pappas sätt att tänka. . Det är illa. Ingrid! Jag har aldrig menat att Victoria inte ska tala med Estelle och hennes lillebror om rena och smutsiga vatten och andra miljöfrågor. Det är bra att lära barn. På just det barnets nivå. Barn utvecklas olika. Det tror jag att Victoria och Daniel är väldigt medvetna om. Även om barnet är prinsessa. På ett mer vuxet plan är Daniel och Victoria naturliga samtalspartners dock. Jag tittade på roliga ögonblick ur drottning Elisabeths liv igår, på Youtube, och insåg då, att den damen har betydligt mer humor än jag trodde. Jag har också läst en intervju med hennes hovdam, där hon berättade att drottningen, trots sin höga ålder, inte har några som helst krav på att kvinnor ska behöva niga för henne. Däremot vet hon att många vill med tanke på hennes ålder. Hon är lika nöjd whatever. Det jag såg igår, hennes ändå rätt moderna syn på hovnigningar och det faktum att hon inte hindrade William från att arbeta som ambulansförsre på halvtid innan hon på grund av sin ålder behövde honom och Kate i London oftare, får mig att känna respekt för en åldrad drottning som har förmått att följa med sin tid.


  1. Susanne Blomgren skriver: 7 september, 2018

   Monarkist så bra skrivet.


 28. MarieS. skriver: 6 september, 2018

  Rosmarie 19.32
  ”Kungligheter skall ta tåget” Kul kommentar.
  Javisst varför inte ta tåget till Japan och USA.
  Lätt som en plätt och snabbt dessutom…..
  men snälla…?


 29. MarieS. skriver: 6 september, 2018

  Mona
  Håller med ananas 13:21.
  Även om jag inte håller med alla gånger så är du verkligen värd en?för ditt engangemang.


 30. Mona skriver: 7 september, 2018

  Jag är inte rojalist. Men jag tycker inte att det är rätt gå till person
  angrepp varken mot de kungliga eller någon annan.
  Varför sprida rykten och rent skvaller.
  En vanlig lögn är att Sofia aldrig har arbetat.Det har hon som general sekreterare
  för projekt playground heltid med lön.I Sverige kan du inte nolltaxera.
  För då kommer skatteverket att ställa frågor om hur du försörjer dig du kan bli skönstaxerad. Är du gift så kan du ha noll inkomst då man har försörjningsansvar för varandra.


  1. MarieS. skriver: 8 september, 2018

   Mona 10.14
   Bra kommentar.


 31. Gunilla Bengtsson skriver: 7 september, 2018

  Vettigt monarkist, troligen är det kungen som aldrig har accepterat Daniel, man ser avståndstagandet på alla bilder, och det måste ha sårat Daniel väldigt under åren. Och Victoria har aldrig tagit Daniels parti och har honom som en bifigur. Daniel har förbleknat de sista åren. Nu ser man honom som en leende bifigur till sin fru det är sorgligt att se.


  1. Sara skriver: 10 september, 2018

   Jag gissar att Daniel fick noggrant klargjort för sig sin roll som Victorias blivande make av kungen före bröllopet. Och om det gick till så så handlade kungen helt rätt. Inget att beklaga i efterhand.


 32. Monarkist skriver: 7 september, 2018

  Gunilla! Jag håller med dig i vartenda ord du skriver. Du uttrycker exakt vad jag känner.


 33. Ingrid skriver: 7 september, 2018

  Det finns något som heter konsekvensanalys,
  Dvs alla

  var medveten om vad Victorias val skulle medföra, kanske alla utom Victoria själv.


 34. Mona skriver: 7 september, 2018

  Vilket otroligt struntprat ni kan inte ha en aning om hur Viktoria & Daniels äktenskap är. Inte heller om kungens relation till Daniel.
  Trams att tro att bilder visar den sanning ni läser in i bilderna.
  Vilka par jobbar tillsammans dygnet runt?
  Nu finns det ett hovprotokoll ,gammaldags ja men det gäller.
  Ingrid så du menar att man ska göra en konsekvensanalys innan man gifter sig?
  Du tycker inte att Daniel duger. Hört talas om alla människors lika värde?


 35. Monarkist skriver: 7 september, 2018

  Mona. Ingen är tillsammans dygnet runt. Det har jag aldrig sagt! Jag har sagt att i ett modernt samhälle lyfter den som är född kungliga person lyfter sin man eller hustru. Inte låter den personen spela en biroll. Skyll inte på ett gammeldags hovprotokoll. Andra länder har förmått att modernisera hovet. Till och med Storbritannien. Självklart ska vårt kronprinsesspar arbeta var för sig, men de bör också arbeta mer TILLSAMMANS.


 36. Eva skriver: 8 september, 2018

  Tiderna förändras skriver vissa… Jo, det har vi märkt. Sällan till det bättre tyvärr.
  Har inget med ovanstående artikel att göra. Tycker däremot märkligt resa till Japan och andra platser flera gånger p g a detta.
  Varför inte satsa på haven omkring Sverige? När allt kommer omkring: allt vatten flyter ju ihop s a s. Jo att fokus lagts på Östersjön känt. Inte konstigt den mår dåligt. Inte bättre av att ha murat in ett vrak på dess botten. Oops! Politiskt, men vad doldes/döljs ännu? “Foten” vet.


 37. Gunilla Bengtsson skriver: 8 september, 2018

  Det är svårt i äktenskap där ena parten står så mycket högre, och den andra parten kanske inte är helt accepterad av svärföräldrarna p ga enklare härkomst. fortfarande har kvinnan lättare att bli accepterad än en man. Sorgligt men sant. Men det beror helt på kvinnan i äktenskapet om hon ska höja upp sin make till samma nivå, men det gör fortfrande inte Victoria.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar