Victorias bakslag med Madeleine – efter beskedet

Victoria och Madeleine kan inte vara tillsammans just nu.
Victoria och Madeleine har en varm och nära relation och hälsar gärna på varandra när de har möjlighet. Men med tanke på coronaläget i världen blir det svårt för Victoria att hälsa på sin lillasyster.
Annons

Coronaviruset innebär att större delen av jordens befolkning avstår från långväga resor för tillfället. Detsamma gäller givetvis även kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine, som befinner sig i Sverige respektive USA och Florida.

Annons

När kronprinsessan fyllde år i juli kunde till exempel inte Madeleine och maken Chris O’Neill närvara, en resa över Atlanten som de gärna gör annars när det är dags för årliga Victoriadagen på Öland.

– Prinsessan Madeleine tycker såklart att det är tråkigt att inte kunna närvara under sin systers födelsedag. Men i dessa tider får man gilla läget. Det är coronatider och då får man anpassa sig. Men det kommer fler somrar, sa Margareta Thorgren, informationschef på hovet då.

Annons

Kan inte hälsa på sin lillasyster – trots stora oron

Tråkigt för Victoria förstås och oron för sin lillasyster och hennes familj är naturligtvis stor. Särskilt nu när de senaste rapporterna från Florida säger att coronaläget i staten är värre än någonsin,

Tidningen The Miami Herald uppger nämligen att dödligheten nu har börjat öka ordentligt. Bara under tisdagen avled 276 personer i Florida – den högsta siffran hittills sedan pandemins start. Det totala dödsantalet hittills i staten är 8 553, att jämföra med Sveriges siffror som ligger på 5 770 i skrivande stund.

Det svåra läget gör att det kommer att bli ännu svårare för Victoria att hälsa på Madeleine. Coronaviruset fortsätter att sprida sig och det är inte säkert att åka utomlands, samtidigt som kronprinsessan skulle få kritik om hon gjorde det. Regeringen har heller inte ändrat restriktionerna kring människor över 70 år så Victoria måste också hålla sig på hemmaplan för att kunna representera Sverige i kungaparets ställe.

Foto: TT

Läs mer: 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

4 kommentarer till “Victorias bakslag med Madeleine – efter beskedet”

 1. Surkärring skriver: 13 augusti, 2020

  Bakslag nu igen.


 2. ananas skriver: 13 augusti, 2020

  Herregud!!!!


 3. Anita skriver: 14 augusti, 2020

  Hur ska vi kunna stötta efter alla dessa bakslag som drabbar kungafamiljen ? 😂


  1. Ulla Lundell skriver: 17 augusti, 2020

   Jag försökte på skoj att räkna hur många bakslag och andra besvärligheter som de kungliga bara har drabbats av och jag tappade räkningen.

   Ulla


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar