Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria kom till avslutningsmingel på residenset

18 apr, 2012, 19:39 
Agneta Nisbeth
Annons

Även kronprinsessan Victoria fanns på plats – tillsammans med kungaparet, prins Daniel och prins Carl Philip – när det finska presidentparet gav svarsmottagning på Finlands ambassadörs residens under eftermiddagen.

Annons

Kronprinsessan Victoria var som ni ser strålande glad och såg ut att trivas att vara tillbaka på jobbet. Efter avslutningsminglet på Finlands ambassadörs residens så var i princip Sverige-resan över för Sauli Niinistö och hans hustru Fru Haukio.

Matchande skor

Kronprinsessan Victoria var klädd i en ljus kappa och under den satt en söt beige lite glittrande klänning och matchande skor.
Drottning Silvia bar en blåmönstrad klänning.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia tog sedan emot presidentparet i Spegelsalongen på Kungliga slottet för att ta ett formellt avsked.

Annons

Till Arlanda

Sedan lämnade presidenten och hans hustru det Kungliga slottet med en bil till Arlanda flygplats åtföljda av Prins Carl Philip och överhovmästarinnan Alice Trolle-Wachtmeister.

Tradition

Enligt traditionen går det första finska statsbesöket till just Sverige.

Det senaste statsbesöket från Finland ägde rum år 2000 efter att den dåvarande presidenten Tarja Halonen tillträtt.

Kungaparet avlade statsbesök till Finland i augusti 2003.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Annons

Av Agneta Nisbeth

Foto: Charles Hammarsten

Läs även:

Annons