Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Victoria lämnar Haga slott – hastiga beslutet med Daniel!

28 sep, 2022, 08:30 
Kronprinsessan Victoria, prins Daniel och Haga slott
Kronprinsessan Victoria återvänder äntligen till sin älskade plats!
Annons
Bildextra! Victoriadagen genom årenBrand logo
Bildextra! Victoriadagen genom åren

Det finns en plats som betyder extra mycket för kronprinsessan Victoria. I stort sett hela sitt liv har hon tillbringat sina somrar på Öland och firat sin födelsedag med hela det svenska folket.

Turister kommer långväga och vallfärdar över Ölandsbron för att ta del av festligheterna tillsammans med kronprinsessan och hennes familj.

Tidigare i år kunde man se hur hon, prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar åkte häst- och vagnkortege genom centrala Borgholm för att möta allt folk som kommit för att fira henne.

Annons

Victoria lämnar Haga slott

Och snart är hon tillbaka på sitt älskade Öland. I samband med 50-årsjubileumet av Ölandsbron lämnar hon Haga slott för att återigen ta sig till det sköna landskapet.

”Nu 50 år senare firar vi Ölandsbron som sig bör på båda sidorna av sundet tillsammans med H.K.H. kronprinsessan Victoria, som kommer närvara under firandet”, skriver Öland på Instagram.

Ölandsbron invigdes av kungen

För kronprinsessan Victoria måste det kännas extra värdefullt att få vara med om ett så stort firande. Det var nämligen hennes far kung Carl Gustaf, som då var kronprins, som invigde bron en gång i tiden.

Firandet börjar på Kalmar slott och fortsätter sedan på Hamnplan i Färjestaden, där kronprinsessan Victoria kommer vara på plats för att hålla ett invigningstal.

Drömvillan på Öland

Även prins Daniel har tagit Öland till sitt hjärta. Drömbygget Villa Skönvik färdigställdes 2013 och har varit en plats där hela familjen kan umgås med varandra.

Annons

Villan är beläget avskilt inom Sollidens vackra slottsområde och det är inte helt otänkbart att Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar följer med nu när Victoria återvänder till sitt Öland.

Villa Skönvik
Flygbild över Solliden på Öland. Kronprinsessan Victoria och prins Daniels privata bostad villa Skönvik.

Foto: TT

Annons