Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria lämnar Sverige med kronprinsen – utan Daniel och barnen

17 nov, 2022, 18:00 
Indra Nordemar

Kronprinsessan Victoria reser 100 mil bort från familjen.

Annons
EXKLUSIVT: Galafest, klackpanik och kärleksgester – oförglömliga ögonblick från Mette-Marits & Haakons Sverigebesök!Brand logo
EXKLUSIVT: Galafest, klackpanik och kärleksgester – oförglömliga ögonblick från Mette-Marits & Haakons Sverigebesök!


Kronprinsessan Victoria och prins Daniel har många åtaganden på sitt kungliga schema – ibland gemensamma och ibland på skilda håll. Men det är inte alltför ofta som de reser långa vägar utan varandra.

Men snart får Victoria krama sin familj hejdå, då hon i stället möter upp kronprins Haakon för en resa på tusen mil.

Victorias och Haakons resa tillsammans

Victoria och Haakon är goda vänner sedan många år tillbaka. De har känt varandra sedan barnsben och delar samma ovanliga livsöde: Victoria ska en dag bli Sveriges drottning och Haakon Norges kung.

Det faller sig därför naturligt att de ofta ses under officiella sammanhang – men de umgås också mycket privat. Som förra sommaren till exempel, då de semestrade på Gotland ihop med sina respektive familjer.

Victoria och Haakon i Oslo 1993.

Men den här gången får Daniel, Matte-Marit och barnen stanna hemma, vilket inte direkt tillhör vanligheterna.

Annons

– Hans Kungliga Höghet Kronprins Haakon besöker Kenya tillsammans med Hennes Kungliga Höghet Kronprinsessan Victoria, lät det från norska hovet när de gick ut med nyheten för några veckor sedan.

Därför följer Daniel och Mette-Marit inte med

På måndag bär det alltså av till Kenya, hela sju år efter resan egentligen skulle ha ägt rum. Ja, 2015 var resan till landet planerad men bara några dagar innan avresa blev den avblåst.

Besöket i Kenya sker på uppdrag av FN. Victoria arbetar sedan länge för FN:s framtidsmål, likaså Haakon som är goodwillambassadör för FN:s utvecklingsprogram UNDP.

Det är troligtvis av den anledningen som Daniel och Mette-Marit blir kvar hemma – deras respektive hälfter kommer ju ha fullt fokus på jobb.

Foto: TT

Annons