Victoria vandrade – i värsta snöyran: ”Jag älskar väder!”

Victoria vandrade – i värsta snöyran: ”Jag älskar väder!”
Kronprinsessan har rivit av sin 17:e landskapsvandring, i ett snöigt Norrbotten. Inte precis den soligaste vårvinterdagen, men Victoria var riktigt lycklig ändå!
Annons

Det var motvind. Och det var snöyra. Men kronprinsessan Victoria trivdes hur bra som helst i Kalix skärgård och lyste upp gråvädret med sitt soligaste leende.

Kronprinsessan landskapsvandrade i Norrbotten, på skidor.

– Jomen jag älskar vintern, och jag älskar väder! Och det är en fantastisk upplevelse att få åka skidor här på isen. Det är härligt. I  Stockholm har vi ju blivit av med snön, så jag tycker att det här är jättemysigt! sa hon till P4 Norrrbottens reporter som fick ligga i på skidorna för att hinna med när Victoria forsade fram.

Annons

Kronprinsessan Victorias landskapsvandring i Norrbotten, på skidor.

Detta var hennes 17:e landskapsvandring och färden gick både längs Kalixälven och Bottenvikens frusna vatten. I hög fart som sagt… Hon imponerade stort på Kalixborna med sitt tempo.

Kronprinsessan Victorias landskapsvandring i Norrbotten, på skidor.

Fast när hon mötte det här glada gänget från föreskoleklassen på Norrskenets friskola så bromsade hon in direkt.

– Heja Victoria! Heja Victoria! skrek barnen.

– Vad glad jag blir! Var kommer ni ifrån då? hojtade hon tillbaka och gjorde några sköna dansmoves på skoj.

Kronprinsessan Victorias landskapsvandring i Norrbotten. Hon träffade barnen från förskoleklassen i Norrskenets friskola.
Med småttingarna från Norrskenet.

Victorias 17:e landskapsvandring!

Längs vägen gjorde hon också stopp för att pröva på hur det är att göra isskulpturer.

Kronprinsessan Victorias landskapsvandring i Norrbotten. Hon fick testa att göra isskulpturer.

En svår konst!

Kronprinsessan Victorias landskapsvandring i Norrbotten. Här framför några isskulpturer.

En och en halv mil hann det bli på längdskidorna innan hon gick i mål vid Vassholmen efter tre timmars intensiv åkning.

Kronprinsessan Victorias landskapsvandring i Norrbotten.

Där fick hon mugg med något ångande varmt att dricka. Dagens lunch, med smaker av Norrbotten, var lagad över öppen eld och serverades utomhus i snöyran minsann.

Kronprinsessan Victorias landskapsvandring i Norrbotten. Efter tre timmar på skidor gick honi mål vid Vassholmen och fick något varmt att dricka.
Gott med något varmt att dricka efter tre timmar på skidorna.

Norrbottens landshövding Björn O Nilsson och skidåkaren Emma Ribom fanns med bland de som följde kronprinsessan i spåret, och adjutanten och säpovakterna fick också spänna på sig skidorna. Samtidigt pågick ”Lilla Vasaloppet” och så här gulligt blev det när Victoria delade ut medalj till Kerstin, 3 år.

Kronprinsessan Victorias landskapsvandring i Norrbotten. Kerstin, 3 år, fick medalj av Victoria efter att ha åkt Lilla Vasaloppet.

Läs mer:

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

30 kommentarer till “Victoria vandrade – i värsta snöyran: ”Jag älskar väder!””

 1. m skriver: 20 mars, 2019

  Surströmming till lunch?


  1. josefin skriver: 20 mars, 2019

   tror knappast man lagar surströmming över öppen eld 🙂


 2. konsttanten skriver: 20 mars, 2019

  Vilken härlig dag Norrbotten bjöd på! Victoria är en riktig frisksportare. Härlig
  ide´ detta med besöka olika landskap utomhus i naturen, som är så olika i vårt avlånga land.


 3. ancibergfeldt skriver: 20 mars, 2019

  Kul för oss här hemma hade det varit om ett Tv time följt Vickan under alla vandringar. Konstigt
  att dom inte tänkte på det? Vilket
  Naturprogram


 4. Helene skriver: 20 mars, 2019

  Att avverka all landskap skidande, gående ,–är ett bra och fint sätt av Victoria. Hinner däremellan hem till Stockholm för helt andra uppdrag. Victoria gör verkligen skäl för sitt apanage. –Hon är också mamma/kvinna, med längtan till sina barn o make. Vi får vara tacksamma att Victoria blir den som tar över “kronan” en dag.—Även om jag personligen önskar annorlunda—Önskar Demokrati, ej arvsmonarki.
  Demokrati i dess rätta namn—Dvs. folkvald person! Ej försörjning av en skara arbetsskygga personer som kallas “kunglig”!


  1. konsttanten skriver: 21 mars, 2019

   Helen:
   Vi försörjer bara vår kung/drottning och kronprinsessfamiljen. C-Ph/Sofia och Madeleine försörjer sig själva, får bara apanage vid uppdrag och övrigt arbete på sitt kontor.
   Om någon vet något annat, så informera här, tack.


  2. Karin skriver: 21 mars, 2019

   Vad betyder det Konsttanten att CP, S och M bara får ersättning när de utför uppdrag? Får de 2000 kr per uppdrag eller får de 200 000 per uppdrag? Det är ju bara tomma ord utan innebörd så länge som det bara är ett fåtal personer som vet vad ersättning för utfört uppdrag innebär i praktiken.


  3. Saga skriver: 21 mars, 2019

   konsttanten var vänlig förklara här och nu vad som driver dig att inte acceptera fakta. Du bär inte ansvaret för upplägget och gynnas inte av att år efter år försköna något som hovet saknar betänkligheter över/politikerna ansvarar för.

   Under rubriken Hovets årsredovisning 2017 sid 10/24 framgår klart och tydligt:
   “Anslaget till Hovstaten finansierar statschefens verksam- het och statschefens och hans familjs kostnader.”

   Menar konsttanten att Verksamhetsberättelsen 2017 inte är korrekt eller ska tolkas på ett annat sätt än vad som faktiskt står i den? Eller saknar du helt enkelt “bara” kunskap om vad en verksamhetsberättelse/årsredovisning är för något?

   Att äska medel för ändamål som redovisas felaktigt i årsredovisningen är nämligen allvarligt inte bara för hovet utan även för interna/externa revisorer då det isf kan misstänkas att anslaget istället läggs till den egna förmögenheten.

   Mitt råd till konsttanten är att vara försiktig med att insinuera att hovet och dess revisorer ägnar sig åt falsk redovisning av hur äskat anslag används.


  4. josefin skriver: 21 mars, 2019

   Tack Saga, för god faktabaserad kommentar.


  5. charlottehotmail.com skriver: 25 mars, 2019

   Helene,
   Hur tror du att vi skulle kunna uppnå demokrati igen i Sverige? Man har inte följt röstresultatet vid senaste valet, där försvann demokratin helt. Folk är mycket uppgivna för detta. Monarkin är en stabil stöttepelare i detta land. Jag är tacksam så länge vi har den.


 5. Pia skriver: 20 mars, 2019

  Victoria är alla tiders!! Vilken gåva hon och hennes familj är till Sverige. Vi kan inte representeras bättre ute i världen, än av dem.


 6. T skriver: 20 mars, 2019

  Håller med dig Konsttanten! Mycket bra sätt att bygga relationer till alla våra olika landsändar.


 7. Saga skriver: 21 mars, 2019

  Apropå att älska väder, oroas över extremväder, engagera sig i miljöfrågor och ha uttalad klimatångest samtidigt med ett frekvent resande, hörde jag på radion härförleden att den blå kungliga tågvagnen inte längre är i bruk. Frågan om det ska införskaffas en ny mer modern tågvagn ska införskaffas åt familjen diskuterades. Enligt hovet reser familjen nuförtiden vanlig vagn.
  Vore trevligt med reportage om när tåget används då det är lätt att få intrycket av att bil/flyg är familjens förstahandsval. Tåget är ett utmärkt val, möjliggör arbete under resan. En välkommen och nödvändig upprustning av järnvägar och tåg kommer med all säkerhet att prioriteras om kungen med familj förordar tåget.

  Följ med bakom kulisserna i Kungliga väntsalen på Centralstationen | Svensk Damtidning
  https://www.svenskdam.se/kungligt/folj-med-bakom-kulisserna-i-kungliga-vantsalen-pa-centralstationen/


 8. Gilla skriver: 21 mars, 2019

  Kungens farfar reste ofta med tåg. När han var på Sofiero kunde man se den kungliga tågvagnen stå på stationen i Helsingborg.


  1. Eric skriver: 21 mars, 2019

   Gustav V åkte gärna tåg till Nice, som på den tiden hette Nizza. Det var en stor begivenhet för den tidens stockholmare att gå ned till Vasagatan för att se när kungen reste eller återvände från sin semester. Min pappa har berättat om det.


 9. Irena skriver: 21 mars, 2019

  Victoria är juvelen i monarkins krona, och dess enda verkligt bra argument. Hon är toppen på alla sätt och vis (som jag känner till)


 10. Daga skriver: 21 mars, 2019

  Håller med Victoria inget går upp mot snöyra och några köldgrader.Man klär sig bara rätt!Den vita snön och knarr under skon är läkande för kropp och själ.Säger hon som går runt i parken där skilla, krokus och påskliljor förnöjer i slutet av mars👩‍🌾Mvh Daga


 11. CVM skriver: 21 mars, 2019

  Daga
  Helt rätt det finns inga dåliga väder bara dåliga kläder.
  Glad Vår Till Dig
  CVM


 12. caterine skriver: 21 mars, 2019

  Kungafamiljen åker så gott som aldrig tåg, och den lyxiga väntsalen står tom, men man byter handdukar och städar hela tiden enligt ett reportage för ett tag sedan. De flyger eller åker bil till evenemangen.


 13. Kajsa Nilsson skriver: 21 mars, 2019

  Till Konsttanten: Om det nu är så att skattebetalarna “bara” försörjer kungen, drottningen samt Victoria, varför äskar kungen då, varje år, mer pengar med motiveringen att “familjen har blivit större”? Nej, vi får dras med försörjning av samtliga som ingår i den familjen, till SKILLNAD mot en president där bara hen får lön. Och som förmodligen arbetar mer än familjen på Drottningholm…


  1. undrende skriver: 22 mars, 2019

   Tror ikke SD kunne leve av 100 ny bilder av President Svensson hver dag ! Ikke tror jeg hen klarer å åpne så mange dører for svensk næringsliv heller !


  2. Saga skriver: 22 mars, 2019

   “Kungen är en dörröppnare för svenskt näringsliv” hävdar undrende utan att närmare precisera någon forskning. Vilka dörrar som skulle kunna vara stängda för en svensk president vet ingen.

   Om SD i detta sammanhang är synonymt med SvDam kommer de fortsätta att skriva om kungligheter, exkungligheter och kändisar på samma sätt som idag.


 14. Saga skriver: 21 mars, 2019

  Tack för era fina minnen om den blå tågvagnen, vilka också några också nämndes i programmet jag lyssnade på. Verkar ha givit fin goodwill för monarkin när det begav sig, Min känsla är inte heller att tåget används idag i någon större omfattning då allt verkar så minusstyrt och onödigt effektivt trots att uppdragen får anses ringa mot bakgrund av vad som redovisas iaf. Möjligen skulle den kungliga familjen som just idag hamnar först på 18:e plats vad gäller förtroende hos allmänheten ägna en stund åt att funderare över hur de uppfattas av oss som betalar för statsskicket. Att skylla på säkerhet är inte heller hela sanningen vågar jag påstå efter att ha sett domumentären om Leif Silbersky, försvarsadvokat för de värsta brottslingarna i landet, ständigt på resa med tåget genom Sverige.


 15. ingalisa skriver: 22 mars, 2019

  Klart att de inte törs åka tåg? De har väl oftast tider att passa! 🙂


 16. Simontelia.com skriver: 22 mars, 2019

  Alla Victorias alla besök känns som ett enda stort prao i att vinka och vara klämkäck.Vilket trams att behöva betala för


 17. CVM skriver: 22 mars, 2019

  Simon
  Prao är något man gör när man är 15 år KronPrinsessan är 41 år.
  Klämkäck är hon helt klart när jag jämför med dig dessutom är
  det artigt att vinka och säga hej till sina medmänniskor något ni
  kanske skulle prova på.
  Jag lovar att din ”värld” kommer bli betydligt intressantare och större.
  Lycka Till
  CVM


 18. Daga skriver: 22 mars, 2019

  Glad vår på Dig själv CVM nere vid Medelhavets hjärta❣️Välkommen även hem till Sverige och vårfröjders aning.Mvh Daga


 19. Mona skriver: 22 mars, 2019

  Det tar minst 15 timmar att åka till Kalix , tåg till Luleå sedan buss 8 mil.
  Flyget tar ca 1 timme och 15 minuter till Luleå.
  Saga det står i den redovisning som du nämner att kostnader ersätts vilket inte innebär att allt ersätts. Carl Philip äger sina hus privat.
  Anslaget eller apanaget höjs som alla andra statliga anslag för höjda löner och höjda priser.Hovet har även ökade kostnader för säkerhet.


 20. Rosemknopp skriver: 23 mars, 2019

  Undrar vem på hovet som kläckte iden m dessa totalt meningslösa skogsmulle-mingel
  …fråm Ystad till Haparanda…
  som kostar enorma pengar att sjösätta inberäkbat reskostnader o logi för samtliga khusets och medias entourage
  Och inte ger så mkt i gengäld
  Ett ambitiöst PRjippo & photo-opp!
  Modern variant på Eriksgata antar jag i bästa fall
  Finns mer vettiga saker V kan göra Vistas ute i naturen kan V ägna sig åt privat


 21. Gunilla Bengtsson skriver: 23 mars, 2019

  Håller med Simon, totalt meningslöst att låtsas att det är jobb. Och jag förmodar att hon har tejpat fast smilet, för så där roligt är det inte.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar