Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria lärde känna prinsessan Adriennes hertiginnedöme

16 apr, 2018, 17:00 
Fredagen den 13 april besökte kronprinsessan Victoria prinsessan Adriennes hertiginnedöme Blekinge. Kronprinsessan välkomnades av landshövdingen Sten Nordin och tillsammans vandrade de i tätortsnära natur i Ronneby.
Annons

Victoria reste till kungarikets färskaste hertigdöme, eller hertiginnedöme, kanske vi ska säga. Prinsessan Adrienne är hertiginna för Blekinge, något som kungen berättade under konseljen den 12 mars 2018. Det var ett trevligt besök och kronprinsessan fick ett varmt mottagande av både solen och alla invånarna. Skolbarnen frågade henne om den nya hertiginnan:

– Hur ser hon ut?

Victoria berättade att Madeleines lilla baby har mycket hår och är riktigt söt.

Kronprinsessan Victoria vandrade med Blekinges landshövding Sten Nordin.
Kronprinsessan Victoria vandrade med Blekinges landshövding Sten Nordin.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Besöket i Ronneby bjöd på en vandring genom både skog och stad. Landshövding Sten Nordin gjorde kronprinsessan Victoria sällskap under den milslånga vandringen, som höll ett högt tempo i vårsolen.

Annons
Kronprinsessan Victoria med skolbarn i Blekinge.

Svensk Damtidning pratade med Sten Nordin i samband med konseljen och nyheten att Blekinge tilldelats hertigdöme-status. Nordin berättade då att han fick reda på den glada nyheten samtidigt som vi andra.

– Det känns roligt. Vi är hedrade och stolta. Vi ser fram emot att med tiden kunna hälsa prinsessan Adrienne välkommen hit. Det är självfallet mycket positivt. Precis som de övriga hertigdömena kommer Blekinge att bli lite mer uppmärksammat. Speciellt när kungligheterna kommer och hälsar på, sade Sten Nordin.

Nu fick han istället äran att välkomna kronprinsessan till Blekinge. Det blev ett äventyr. Dagen inleddes med ett besök på Hulta förskola där kronprinsessan fick träffa barn och personal. Efter lunch gick vandringen genom naturreservatet Södra Brunnskogen där kronprinsessan bland annat fick information om Trollsjön samt möta Ronneby orienteringsklubb, Naturskyddsföreningen och Friluftsfrämjandet.

Kronprinsessan tittar på insekter genom förstoringsglas tillsammans med elever från klass 4B i skolan Thoren Framtid.
Kronprinsessan tittar på insekter genom förstoringsglas tillsammans med elever från klass 4B i skolan Thoren Framtid.

Foto: IBL

Annons