Victorias tillställning stoppad – traditionen bryts efter 13 år

Kronprinsessan Victoria.

Det är mycket som måste ställas in just nu i kronprinsessan Victorias liv. Som guddottern Dianas födelsedagsfirande. Det har aldrig tidigare hänt.

Lycklig den gullunge som har kronprinsessan Victoria som gudmor. Hon missar aldrig en födelsedag eller annan högtidlighet i sina gudbarns liv. Om det inte är coronakris vill säga.

För när hennes gudbarn Diana Engsäll fyller 13 år idag och därmed blir tonåring, tvingas Victoria lysa med sin frånvaro:

”Idag är ingen vanlig dag utan Dianas födelsedag! Den lilla raringen fyller 13, lite milstolpe ändå” skriver hennes mamma, Victorias barndomsvän Andrea Brodin på sin blogg hos Femina som du kan läsa HÄR.

Diana Engsäll med mamma Andrea Brodin.

Diana Engsäll med mamma Andrea Brodin.

Andrea fortsätter:

”Efter sång och tårta på sängen blev det en snabb frukost och så skola som vanligt. Men ikväll blir vi ett väldigt decimerat gäng som firar. Det är konstiga tider nu. Vi brukar ju vara hela min stora familj som firar och så gärna 1-2 gudföräldrar men nu blir det bara tre gäster. Det är tanken som räknas. På väg mot stan för att fixa lite inför födelsedagsbarnets firande.”

Kronprinsessan Victoria och hennes guddotter

Kronprinsessan Victoria har månat som Diana ända sedan hon döptes i Ulriksdals slottskapell hösten 2007. Och då såg det ut så här:

Kronprinsessan Victoria med sin guddotter Diana Engsäll.

Kronprinsessan Victoria med sin guddotter Diana Engsäll.

LÄS MER: Kronprinsessan Victoria och de 18 gudbarnen

LÄS MER: Intervju! Andrea Brodin om kärleken, småbarnslivet och nya huset

Foto: TT.