Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria mitt i katastrofen – skakas av fruktansvärda händelsen: ”Värst drabbade”

21 nov, 2022, 09:30 
Kronprinsessan Victoria

Kenya och världen skakas av fruktansvärda händelsen.

Annons
WOW! Mette-Marit och Haakon hemma hos Victoria & Daniel på Haga slott – se filmenBrand logo
WOW! Mette-Marit och Haakon hemma hos Victoria & Daniel på Haga slott – se filmen

Kronprinsessan Victoria befann sig nyligen i Brasilien för en privat resa tillsammans med prins Daniel och barnen. Nu är hon åter i tjänst för att utföra sina kungliga uppdrag och har rest till Kenya.

Även kronprins Haakon är vid hennes sida under besöket. De är goda vänner sedan barnsben och umgås även privat, vilket förmodligen gör resan både lättare och tryggare.

När de ses brukar vanligtvis prins Daniel och kronprinsessan Mette-Marit vara med, som i samband med prinsessan Ingrid Alexandra födelsedagsfirande i Oslo i juni, men den här gången stannar de för ovanlighetens skull hemma.

Annons
Prins Daniel, kronprinsessan Victoria och prins Haakon

Resan ställdes in – nu blir den av

Besöket sker på uppdrag av FN; en organisation som både kronprins Haakon och kronprinsessan Victoria är starkt kopplade till: han som goodwillambassadör för FN:s utvecklingsprogram UNDP, hon som arbetare för FN:s framtidsmål.

Tanken var att resan skulle göras redan 2015, men bara några dagar innan avresa blev den inställd. Nu, sju år senare, har det blivit dags att resa till ett land som senaste tiden skakats av naturkatastrofer.

Annons

Landet skakas av naturkatastrofer

Tidigare i november rapporterade CNN att landet drabbats av den längsta torkan på över ett decennium, något som bidragit till att vattenkällor torkats ut och betesmarker förstörts.

Dessutom har tusentals djur fått sätta livet till och den kenyanska regeringen har uppgett att klimatförändringarna dödar 20 gånger så många elefanter som tjuvjakten.

– De värst drabbade ekosystemen är hem för några av Kenyas mest besökta nationalparker, reservat och naturskyddsområden, sa Kenyas turistminister Peninah Malonza och berättade att det förra året bara fanns 36 000 elefanter kvar i landet.

Dödligheten har stigit på grund av utarmning av matresurser samt vattenbrist.

Elefant
Naturkatastrofer skakar djurlivet i Kenya och flera elefanter, gnuer och zebror har dött den senaste tiden.

Foto: TT

Annons