Victoria och Daniel besökte Electrolux

victoria och daniel tittar på kök

Dammsugning kanske inte hör till vardagssysslorna för vår kronprinsessa, som har en hel stab som hjälper till med hushållsarbetet hemma på Haga. Men häromdagen var kronprinsessparet ändå och tittade på köksgeråd, spisar och städredskap.
Kronprinsessan Victoria

Onsdagen den 4 september besökte kronprinsessan och prins Daniel Electrolux som i år firar 100 år som företag. Under besöket fick kronprinsessparet en rundvandring där de fick information om företagets historia.

Victoria och Daniel på historisk resa

De tittade även på gamla och nya produkter i utställningen av Electrolux historiska produkter. Marknadsdirektör Lars Hygrell berättade om teknikutvecklingen av ugnar och spisar. Victoria tog en ordentlig inspektion av bland annat Electrolux första diskmaskin från 1959 och spisen “Datalux” från 1978.

Victoria och Daniel

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel med Anna Ohlsson-Leijon, chef Electrolux Europa under besöket på Electrolux huvudkontor.

Själv har kronprinsessan och prins Daniel ett Kvänum-kök på Haga slott och en Aga-spis. Som prins Daniel har berättat är inte hans hustru någon vidare duktig matlagerska.

Kronprinsessan Victoria gillar kryddstark mat

Däremot tycker Daniel om att röra i grytorna och då blir det hälsosam mat som tillreds. Baka med dottern Estelle och sonen Oscar gillar han också. Victoria gillar asiatisk mat och hon älskar när det är riktigt kryddstarkt.

AGA spis

I dag är Electrolux en av världens största tillverkare av vitvaror. Extra fokus låg på bolagets arbete med hållbarhet och deras arbete med att göra det lättare för konsumenter att agera hållbart i vardagslivet. Kronprinsessan och hennes man fick veta mer om hur Electrolux marknad ser ut i dag. Visste ni att:

 • Electrolux har över 55 000 anställda runt om i världen
 • Electrolux har en omsättning på 124 miljarder kronor
 • Electrolux säljer årligen mer än 60 miljoner produkter
 • Victoria och Daniel på Elektrolux

  Hållbarhetschef Henrik Sundström, prins Daniel och kronprinsessan Victoria tittade på gamla och nya dammsugare när kronprinsparet besökte Electrolux huvudkontor på Kungsholmen.

  Så trevligt för Victoria att denna gång få sällskap av prins Daniel. År 2005 besökte hon Elektrolux i Sydney under sin vistelse i Australien. Så här såg det ut då. “Vad gör man med den här?” frågade Victoria nyfiket, när hon fick se en gasolspis.

  Victroia på Elektrolux

  Kronprinsessan Victoria bar en violmönstrad klänning från svenska modeskaparen Carin Rodebjer. Ryggen var bar, vilket gav en somrig känsla. I öronen hade hon stora ringar och håret var uppsatt i favorit-knuten.

  Kronprinsessan Victoria i Rodebjer-klänning på Elektrolux

  Rodebjer har fått en ordentlig skjuts i sitt modeskapande och har nått nya höjder genom att kronprinsessan Victoria bär hennes plagg. Det svenska klädmärket har blivit en av kronprinsessans favoriter. Vi såg samma härliga outfit på vår blivande drottning, när hon besökte Vietnam i maj i år.

  Kronprinsessan Victoria

  Foto: TT

  Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: