Victoria och Daniel bjuder hem svenska folket till Haga

kronprinsessan victoria haga nationaldagen
Nu väljer kronprinsessparet att fira nationaldagen på ett helt nytt sätt. De bjuder hem svenska folket till Haga.
Annons

Sveriges nationaldag står för dörren och nu har du chansen att fira högtiden tillsammans med Victoria och Daniel! Hovet väljer nu nämligen att rivstarta sommarsäsongen med ett helt nytt grepp. Kronprinsessan ska hålla tal den 6 juni och de väljer att göra det utanför sitt hem, Haga slott.

Första gången kronprinsessparet väljer att fira hemma

Det stora firandet är ett samarbete mellan Kungliga Operan, Solna stad och Ståthållarämbetet. På den stora utomhusscenen, i Hagaparken, kommer alla glada nationaldagsfirare få njuta av både solister, dansare och musiker. Dessutom kommer Solna kulturskolas barnkör och Kungliga Operans kör framföra nationalsången med uppbackning av publiken. 

Annons

Och det är även på den stora scenen som Victoria kommer att göra entré.

Annons

– Nationaldagen i Hagaparken tillsammans med Kungliga Operan är en fin tradition i Solna och en av årets absoluta höjdpunkter för oss i Solna stad. Det är särskilt roligt att vi i år hedras av Kronprinsessparets närvaro för första gången, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Det kommer även finnas flera aktiviteter att roa sig med den här dagen. Mellan kl. 11.00 och 16.00 ska alla barnfamiljer hålla till vid Koppartälten och det kommer även att ske guidade visningar i Gustav III:s paviljong. Victorias tal äger rum kl. 14.00.

Eftersom dagen har ett familjefokus skulle vi inte bli förvånande om Estelle och Oscar dyker upp vid sidan av mamma och pappa. Nationaldagsfirandet sker ju ändå “hemma hos dem”. Senare på kvällen slutar de upp med resten av kungafamiljen för det traditionsenliga firandet på Skansen. Och då får vi även se prinsessan Madeleine!

Foto: TT

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

11 kommentarer till “Victoria och Daniel bjuder hem svenska folket till Haga”

 1. ancibergfeldt skriver: 21 maj, 2019

  Kul med nya ideer kring firandet!

  Men kan dom verkligen göra det nära Haga Slott? Modigt!


  1. Suzanne skriver: 21 maj, 2019

   Det har firats nationaldag i Hagaparken i väldigt många år, så den stora skillnaden är att kronprinssessan deltar. Firandet brukar vara väldigt trevligt.


 2. josefin skriver: 21 maj, 2019

  NU skulle de kunna göra som Dr E o bjuda hedervärda medborgare pa garden party.


  1. Suzanne skriver: 21 maj, 2019

   Den brittiska drottningen har en väsentligt större trädgård än den som finns närmast lilla Haga slott. Så det skulle inte bli så väldigt många “hedervärda” medborgare som får plats.


  2. konsttanten skriver: 22 maj, 2019

   Drottning förkortas Drg. Doktor förkortas Dr.
   Hedervärda medborgare, hur skulle de väljas ut? Nej, låt alla som vill komma, och som vanligt ha civilklädda vakter, bl a SÄPO, som håller utkik. Party…nej!


  3. josefin skriver: 22 maj, 2019

   Ja Du konsttanten, kanske borde jag istället skrivit Elizabeth R sa blir det inga bekymmer med förenklingar. Elizabeth R m team klarar av att välja “hedervärda medborgare” till 4 garden parties sa da skulle ju rimligen den svenska hovorganisationen klara av ett. Detta vore inte samma sak som “lát alla komma” vilket tillämpas pa namn o födelsedag, da populasen star utanför staketet o beskadar den vinkande kungligheten pa hens pall. Elizabeth R o hennes familj rör sig bland, o talar med deltagarna (obs, inte áskadarna). Hoppas Du förstár skillnaden.


 3. ancibergfeldt skriver: 21 maj, 2019

  Bra! Josefine då ses vi. 😇


 4. Bror skriver: 21 maj, 2019

  Ett sådant trevligt initiativ från hov, kultur och valda ombud för Solna stad och folk. Och allt går av stapeln på Haga! Vilka tankar och minnen väcker inte det. Eller med Tegnérs ord:
  “Det låg ett skimmer över Gustafs dagar,
  fantastiskt, utländskt, flärdfullt om du vill,
  men det var sol däri, och, hur du klagar,
  var stodo vi, om de ej varit till?”
  De här raderna tål fortfarande att tänka på. Det har Victoria och Daniel uppenbarligen gjort. Det uppskattar vi!


 5. Karin skriver: 21 maj, 2019

  Ett mycket trevligt initiativ till förnyelse. Bra KP.Victoria och Prins Daniel. Trevligt skrivet Bror, det tackar vi för.


 6. josefin skriver: 21 maj, 2019

  Hallá alla, enligt texten sá: “Nationaldagen i Hagaparken tillsammans med Kungliga Operan är en fin tradition i Solna och en av årets absoluta höjdpunkter för oss i Solna stad. ”

  Det är mao INTE KP-paret som har tagit nagot initiativ, utan de ansluter till ett existerande program, som uppenbarligen gátt att ordna i parken förr. Om KP-paret ordnar garden party, ja da har de skapat en ny m”jlig tradition.


 7. Ingrid skriver: 22 maj, 2019

  Sanningen kommer alltid ifatt!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar