Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria och Daniel bjuder hem svenska folket till Haga

21 maj, 2019, 15:25 
Ellen Myrgård Lindén
kronprinsessan victoria haga nationaldagen
Nu väljer kronprinsessparet att fira nationaldagen på ett helt nytt sätt. De bjuder hem svenska folket till Haga.
Annons

Sveriges nationaldag står för dörren och nu har du chansen att fira högtiden tillsammans med Victoria och Daniel! Hovet väljer nu nämligen att rivstarta sommarsäsongen med ett helt nytt grepp. Kronprinsessan ska hålla tal den 6 juni och de väljer att göra det utanför sitt hem, Haga slott.

Första gången kronprinsessparet väljer att fira hemma

Det stora firandet är ett samarbete mellan Kungliga Operan, Solna stad och Ståthållarämbetet. På den stora utomhusscenen, i Hagaparken, kommer alla glada nationaldagsfirare få njuta av både solister, dansare och musiker. Dessutom kommer Solna kulturskolas barnkör och Kungliga Operans kör framföra nationalsången med uppbackning av publiken. 

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Och det är även på den stora scenen som Victoria kommer att göra entré.

– Nationaldagen i Hagaparken tillsammans med Kungliga Operan är en fin tradition i Solna och en av årets absoluta höjdpunkter för oss i Solna stad. Det är särskilt roligt att vi i år hedras av Kronprinsessparets närvaro för första gången, säger Pehr Granfalk, kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Annons

Det kommer även finnas flera aktiviteter att roa sig med den här dagen. Mellan kl. 11.00 och 16.00 ska alla barnfamiljer hålla till vid Koppartälten och det kommer även att ske guidade visningar i Gustav III:s paviljong. Victorias tal äger rum kl. 14.00.

Eftersom dagen har ett familjefokus skulle vi inte bli förvånande om Estelle och Oscar dyker upp vid sidan av mamma och pappa. Nationaldagsfirandet sker ju ändå “hemma hos dem”. Senare på kvällen slutar de upp med resten av kungafamiljen för det traditionsenliga firandet på Skansen. Och då får vi även se prinsessan Madeleine!

Foto: TT

Annons