Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Victoria och Daniel chockar – dyker upp på bild med skandalkvinnan

21 feb, 2024, 15:30 
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel stötte på en riktigt kontroversiell figur under sin resa till Kalifornien.
Annons

Många är nog avundsjuka på kronprinsessan Victoria och prins Daniel just nu! Kalifornien är ett drömresmål för många svenskar, men man ska komma ihåg att vårt kära kronprinsesspar är där i tjänsten. Deras schema har inte rymt mycket sightseeing på Sunset Boulevard, utan snarare varit präglat av jobb, jobb, jobb.

Bland annat har Victoria och Daniel varit i San Francisco för att inviga det nya svenska generalkonsulatet i San Francisco.

Se bilderna! Magiska kärleksögonblicken mellan Victoria & Daniel i San FranciscoBrand logo
Se bilderna! Magiska kärleksögonblicken mellan Victoria & Daniel i San Francisco

Victoria och Daniel stöter ihop med skandalkvinna

Anna Lekvall, generalkonsul, skakade hand med Victoria och Daniel och gav dem en inblick i sin arbetsvardag. Vår framtida drottning var också där för att bygga på relationerna mellan USA:s kanske mest berömda delstat och Sverige.

Annons

– Vi har så mycket gemensamt, San Francisco och Sverige. Vi brukade ha en närvaro i Kalifornien och vi saknar bandet. Vi delar många värderingar och vi vill jobba ihop, säger Anna till den klassiska tidningen San Francisco Chronicle.

I samband med invigningen stötte Daniel och Victoria på en riktigt tung spelare i världspolitiken. På bilder från tillställningen poserar kungligheterna bredvid ingen mindre än Nancy Pelosi, före detta talman i den amerikanska kongressen.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel
Nancy i sin lila blazer – klassisk.MSAMS

Nancy Pelosi – Donald Trumps ärkefiende

Nancy är kanske mest känd som något av en ärkefiende för före detta presidenten, numera presidentkandidaten, Donald Trump. De är motståndare på motsatta sidor av det politiska spektrat och har visat prov på sin fiendeskap upprepade gånger, öppet. Trump har vägrat skaka Pelosis hand och Pelosi har demonstrativt rivit sönder ett av Trumps tal, inför samlade kameror.

– Det var det hövligaste jag kunde göra med tanke på alternativet, sa Pelosi till reportrarna på plats.

Trump har i sin tur kallat Pelosi för "galen vettvilling" och påstått att Pelosi "förstört" San Francisco under sin tid i kongressen. Bland Trumps väljare är Pelosi en riktig skandalkvinna!

Annons