Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria och Daniel – drömmen gick i kras

29 sep, 2020, 19:00 
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel vandrar i fjällen.
Vägen var utstakad och planen spikad. Men sen blev ingenting som det var tänkt för kronprinsessan Victoria och prins Daniel.
Annons
Kungafamiljens ALLA hem!Brand logo
Kungafamiljens ALLA hem!

 

Det skulle ha blivit deras första år som absoluta frontfigurer i det nya slimmade Kungahuset. Meningen var att kronprinsessan Victoria, 43, och prins Daniel, 47, skulle kliva fram ännu mer än tidigare, och befästa sin ställning som det kungliga powerparet. Och de skulle bli ännu tydligare som symboler för den framtida svenska monarkin.

Det var kungens budskap när han förra hösten sjösatte det nya krympta Kungahuset: Vid sin sida skulle han och drottningen ha en liten kärntrupp bestående av kronprinsessan, prins Daniel, prins Oscar och prinsessan Estelle.

Kronprinsessan Victoria prins Daniel prins Oscar prinsessan Estelle
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel visar vägen framåt för den svenska monarkin.

Nästa onsdag är det ett år sedan allt detta hände, men hur har det blivit?

Ja, inte som det var tänkt.

Kungens plan för Victoria och Daniel

Coronaviruset kom emellan, som när det gäller nästan allting annat i Sverige och världen just nu, och vi har inte alls fått se Victoria och Daniel i den utsträckning som det var planerat. Alla deras officiella besök och långresor har fått läggas på is på obestämd tid. I stället har de – som alla andra – fått fokusera på effekterna av pandemin. De har stöttat och uppmärksammat de grupper som har drabbats hårdast.

Annons

– Svenska folket hade verkligen längtat efter att få se Victoria och Daniel i sitt esse det här året. Efter kungens beslut att slimma familjen på titlar är det kungaparet och kronprinsessparet som står i fokus. Det är de som ska synas i den kungliga representation och Victoria och Daniel hade både utlandsresor och Sverige-besök inplanerade. Det är en stor besvikelse att de inte har kunnat genomföra dem, för alla inblandade, säger Svensk Dams Ellen Myrgård Lindén.

Men kungens nya strategi är satt, och så snart coronadimman lättar – ja då kommer vi att få se Victoria och Daniel visa vägen framåt på ett helt nytt sätt.

Kronprinsessan Victoria prins Daniel
Redo för de nya roller som väntar, den dag pandemin äntligen är över.

Foto: TT.

Annons