Victoria och Daniel har börjat sin resa i Västergötland

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel fick ett varmt och soligt välkomnande även i Hjo, dit paret nu begett sig efter regnet i Helsingborg.

Solen sken över kronprinsessan Victoria och prins Daniel när de startade sin resa i Västergötland under torsdagen. Borta var det ihållande regnet som följt kungafamiljen under Bernadotte-festligheterna i Helsingborg under onsdagen.

I Hjo

Första stoppet på resan var i Hjo. Där tittade de också in i Almnäs Bruk som är Sveriges största helt ekologiska lantbruk. För två år sedan återskapades det gamla ysteriet och under kronprinsessparets besök blev det också tid för provsmakning innan lunchen.

Efter maten hade Hjo kommun ordnat en kort ceremoni på torget med både musikunderhållning och tal av kommunalrådet. Sedan var det dags för att besök på Karlsborgs fästning som började byggas år 1819.

Vit jacka

Victoria var för dagen klädd i en pärlemorskimrande vit jacka. Prins Daniel tog henne ömt om ryggen när de skulle fotograferas och de kastade hela tiden förälskade blickar på varandra.
Allt medan höstsolens bleka strålar lyste över det lyckliga paret i den isande vinden.

Vi återkommer i morgon med fler reportage från kronprinsessan Victorias och prins Daniel resa i Västergötland.

Av Åsa Bönnelyche

Foto. Charles Hammarsten

Följ också vad Åsa Bönnelyche skriver på sin blogg Åsas Kungliga Europa››

Läs även:

Glatt och regnigt firande i Helsingborg››

Kronprinsessan en färgklick i Helsingborg››

Victoria och Daniel på plats i Helsingör››