Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria och Daniel i stor kortegekrock

03 jun, 2015, 10:00 
Agneta Nisbeth
Annons
victoria-daniel-ao-1

På tisdagen, den 2 juni, var kronprinsessparet och hovets informationschef Margareta Thorgren med om en bilolycka. Krocken inträffade mellan Stockholm och Uppsala. Trion mår efter omständigheterna bra.

Vilket kungadrama! Det var under det indiska stadsbesöket som kronprinsessan Victoria, prins Daniel och hovets informationschef Margareta Thorgren var med i en stor kortegekrock. Det var när sällskapet var på väg till Uppsala Universitet tillsammans med president Pranab Mukherjee som flera bilar kolliderade.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Kronprinsessparet satt i de första bilarna och det var de fyra sista som touchade i varandra när det blev kraftiga inbromsningar, säger Margareta Thorgren till Aftonbladet.

kungaparet-ao

Någon som satt i en av de kolliderade bilarna var dock Margareta Thorgren själv. Men hon behövde inte uppsöka sjukhus.

–  Jag mår bra. Det är sådant som kan hända när man åker sådana här korteger, säger hon till Expressen.

Enligt uppgifter från Akademiska sjukhuset ska fem av dem som skadades vara medarbetare på svenska utrikesdepartementet. Även kungaparet och utrikesminister Margot Wallström deltog i kortegen – alla tre undkom dock själva krocken.

Annons
krock-ao

Indiens president Shri Pranab Mukherjee är i Sverige på inbjudan av kungen. Tisdagen var presidentens sista dag på och det stora sällskapet var på väg mot Uppsala universitet där presidenten skulle hålla ett anförande.

kungaparet-kronprinsessparet-ao

Av: Ellen Myrgård

Foto: All Over Press

Annons