Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victoria och Daniel jobbar ihop igen – strålar!

29 jan, 2020, 10:33 
Victoria och Daniel har dragit igång årets första "turné". Två intensiva dagar – och de bor alltid i samma 30-rumshus när de är i Skåne.
Annons
Titta – kronprinsessparet på första turnén för 2020!Brand logo
Titta – kronprinsessparet på första turnén för 2020!

Victoria och Daniel är på Skåneturné! Och de rivstartar här i Viken, närmare bestämt hos golvföretaget Välinge Innovation. Kullabygden tar emot med fem plusgrader och stora famnen och kronprinsessan Victoria och prins Daniel såg ovanligt förväntansfulla ut när de anlände alldeles nyss, de brukar ju trivas extra bra när de får jobba ihop.

Victoria och Daniel anländer till den första programpunkten i Höganäs.
Victoria och Daniel anländer till den första programpunkten i Höganäs.

Senare under dagen ska Sveriges kronprinsessparet luncha i saluhallen i Höganäs, och fördjupa sig i robotsvetsning på Höganäs Verkstad innan de växlar över till keramik och kliver in på Keramiskt Centrum som ligger i anrika Höganäs Keramiks gamla fabrik.

Prins Oscars hertigdöme Skåne

Prins Oscar är hertig av Skåne
Skånes egen hertig prins Oscar.

I kväll rundar Victoria och Daniel sedan av med en buffémiddag hemma hos Skånes landshövding Anneli Hulthén i det 30 rum stora residenset vid Stortorget i Malmö.

Annons

Här bor Victoria och Daniel när de är i Skåne

Residenset där kungafamiljen bor när de är i Malmö.
Residenset. Här ska Victoria och Daniel bo i natt.

Och visste du att det var i en av residensets salonger som Victorias egen farfars farfars farbror kung Karl XV faktiskt gick och dog en septemberdag för 147 år sedan…

Kung Karl XV.
Stackars kung Karl XV!

Här på residenset ska Victoria och Daniel alltså övernatta i det speciella Kungarummet med sina pompejiröda väggar – och fönster av pansarglas – innan de sedan avslutar Skåneturnén i morgon förmiddag i en splitter ny företagsby i Lund.

Annons
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel i Höganäs 2018.
Två som gillar Skåne! Victoria och Daniel var faktiskt här i Höganäs så sent som för ett drygt år sedan, och då såg det ut så här.

Foto: Johan Nilsson/TT.

Annons