Victoria och Daniel jobbar med kungaparet igen

victoria daniel kungen silvia

Vi är vana vid att kungaparet och kronprinsessparet arbetar tillsammans. Men det har inte skett sedan coronaviruset briserade i Sverige. Nu har hovet dock avslöjat ett gemensamt åtagande, som innefattar dem alla fyra!

Coronaviruset har vänt uppochner på en hel värld och det kungliga arbetet har genomgått en stor förändring. När smittan spred sig i Stockholm lämnade kungaparet Drottningholm för att isolera sig på Stenhammar – medan kronprinsessan Victoria fick ensamt ansvar över det kungliga arbetet på hemmaplan.

Victoria

Kronprinsessan sköter det kungliga arbetet hemma i Stockholm.

Nu har det gått ett antal veckor sedan coronakrisen startade och kungaparet har stannat kvar på Stenhammar. Deras möten sker digitalt och de har heller inte träffat sina barn och barnbarn sedan Folkhälsomyndigheten gick ut med sina restriktionerna, som främst gäller personer över 70 år.

Kungaparet träffar Victoria igen

Men nu ska kungaparet och kronprinsessparet äntligen arbeta tillsammans igen. På hovets hemsida kan man nu läsa att de ska hålla i ett gemensamt videosamtal, för Sveriges landshövdingar, den 28 maj. Något fysiskt möte blir det förstås inte, med tanke på omständigheterna.

När kungaparet var tvungna att lämna Stockholm, och minska den sociala kontakten, var det många som trodde att Carl Philip och Madeleine skulle bli synligare för svenskarna. Men syskonen har istället lyst med sin frånvaro medan kronprinsessan får axla rollen som kunglig representant ensam. Madeleine och Chris är fast i Florida på obestämd framtid och frågan är om det kommer att vara möjligt för dem att vara med på kronprinsessans födelsedag, den 14 juli.

Silvia

Kungaparet lever ett isolerat liv ute på Stenhammar slott.

Kungaparet trivs med livet på Stenhammar slott. De har alltid längtat efter att få tillbringa mer tid utanför Flen och just nu är det fokus på långa hundpromenader med Brandie och hemmafix i de 20 rummen.

Foto: TT