Victoria och Daniel kritiseras efter bilderna

kronprinsessan victoria prins daniel kritiseras
Victoria och Daniel har flyttat hem sina kontor till Haga. Men nu kritiseras de för att inte vara tillräckligt personliga i de bilder som hovet kommunicerar ut till allmänheten.
Annons

Sedan coronaviruset fick spridning i Europa har kungligheternas roll i samhället förändrats totalt. De kan inte vara ute och representera sina respektive länder som de är vana vid och all tjusig representation, med galaklänningar och glittrande tiaror, är som bortblåst.

Annons

Men den nya tillvaron har också öppnat nya dörrar för våra kungligheter. De använder nu nya sätt för att kommunicera med allmänheten. Aldrig tidigare har vi fått se så många privata bilder inifrån de kungliga slottet. Avslappnade kungligheter som öppnar upp dörren till sina vardagsliv.

Annons

Kungligheterna öppnar dörren till sina vardagsliv

Men de här bilderna, från kungligheternas hem, skiljer sig ändå åt. Vårt svenska kungahus har till exempel delat med sig av bilder på när de jobbar framför datorn. Visst är det roligt att få se de slottsliga miljöerna men i Danmark och Norge är det en helt annan ton. Där har man snarare valt att visa vad som händer i de kungliga vardagsliven när arbetsdagen lider mot sitt slut. De vågar helt enkelt vara lite mer privata.

Mette-Marits och Haakons kärleksbild

Mette-Marit och Haakons håll har vi fått flera bilder. Bland annat på när kronprinsen ger sin hustru en puss i skidbacken!

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Så glad blir man av å kunne se ti meter her i blesten 🎿⛷❤️❤️

Ett inlägg delat av H.K.H Mette-Marit (@crownprincessmm)

Annons

Kronprins Frederik i frisörstolen

Även kronprins Frederik, i Danmark, har varit personlig på Instagram. Under tisdagen förevigade han ett frisörbesök genom att ta en selfie efter klippet. En rolig och personlig inblick i den framtida kungens liv!

Annons

Harald och Sonja har också varit mer givmilda med bilder, från sitt vardagsliv. Här ser vi dem till exempel under en solig morgonpromenad, under karantänen på Kongsseteren.

Men i Sverige har man valt att dela med sig av en annan typ av bilder. Och det är ofta datorer, pennor och skrivblock med i bilderna.

Annons

Svensk Damtidning erfar att många efterfrågar fler bilder, likt dem från grannländerna, på Victoria och Daniel. Man vill helt enkelt se dem lite mer “in action”. Även om de förstås vill dela med sig av alla möten de deltar i, digitalt.

– De norska och danska kungligheterna har varit betydligt mer öppna på sina officiella Instagramkonton, än vad det svenska kungahuset har varit. När kronprins Frederik tog en selfie i frisörstolen, för att uppmärksamma att Danmark börjar öppna upp sina butiker och verksamheter igen, blev han otroligt hyllad. Och så var det även för Harald och Sonja som bjöd på en härlig bild under en solig morgonpromenad. Jag tror att kungaparet och Victoria och Daniel skulle vinna mycket på att visa upp en lite mer privat sida i de här tuffa tiderna, säger chefredaktör Johan T Lindwall.

Annons

Foto: TT, Instagram

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

16 kommentarer till “Victoria och Daniel kritiseras efter bilderna”

 1. Minna skriver: 23 april, 2020

  Det måste vara första gången att de kritiseras.Men det är helt rätt


 2. Kristiina från Turku skriver: 23 april, 2020

  Kronprinsessparet behöver inte visa sitt privatliv mer än nu. Vi har sett dem köpa bullar från Roy Fares för att stödja verksamheten, det var privat. Men pressen bör skriva mer om deras arbete under denna koronakris, inte bara om deras kläder eller inredningen på Haga. Victoria och Daniel är “more in action” på jobbet. Det är bra att de arbetar så mycket under denna tid, Victoria har tre videomöten/digitalt besök idag och Daniel två. På tisdagen Victoria hade ett videomöte med professor Thomas Elmqvist och Abigayil Blandon vid Stockholm Resilience Centre. Daniel hade ett videosammanträde med styrelsen i Prinsessan Estelles kulturstiftelse. Och Generation Pep arbetar hårt med Rädda Barnen på Digifritids.se.


  1. charlotte skriver: 23 april, 2020

   Kristiina från Turku,
   Bra att du informerar svenskarna. Victoria och Daniel är i full verksamhet.


  2. Desirée skriver: 23 april, 2020

   Arbetar och arbetar…. De får information!


 3. Ingrid skriver: 23 april, 2020

  De får information.


 4. AstridA skriver: 23 april, 2020

  I mitt huvud är det precis så här skillnaden mellan de nordiska folk är. Svenskar: Lite stela och högtidliga i sitt sätt. ”Jag visar inte vem jag är.”. Norska: Inte så väluppfostrade och med känslorna utanpå. ”Jag är den jag är”. Danskar: Ingen vidare skillnad på privat och offentligt beteende. ”Jag är en glad prick”. Om man får kategorisera…


 5. Monarkist skriver: 23 april, 2020

  Jag både håller med och inte håller med om vad artikeln säger. Jag tycker att det är bra att få ta del av kronprinsessparets studiebesök och deras arbete hemmavid. Vad gäller fritiden, har alltid det norska och det danska kungahuset, speciellt kronprinsparen, överlag varit mer frikostiga med den typ av bilder de låter människor får ta del av. De är avslappnade och sig själva liksom vid dessa tillfällen. Denna typ av foton saknar jag från Daniel och Victoria. Det är nog så, när jag tänker efter, att det i Sverige är mer försiktighet. Det belgiska kungaparet håller ofta armarna om varandra vid officiella fotograferingar på röda mattan, Frederik och Mary håller också ibland armarna någon liten stund om varandra vid mindre högtidliga men officiella tillfällen och Haakon och Mette-Marit är en fin blandning av högtidlighet när så behövs och spontanitet. När vår kung för en stund höll sin hustru i handen vid den årliga litteraturföreningens sammankomst, trodde åtminstone jag knappt mina ögon. Men jag blev glad. Då var det tidigare mer vanligt att se den danska drottningen och hennes numera avlidne man röra vid varandra och krama varandras händer. Kynnet är nog rätt olika i länderna. På gott och ont.


 6. Suzanne skriver: 23 april, 2020

  Jag tror att privata bilder snarare skulle späda på myten om att i Sverige är allt precis som vanligt. Det kommer nu rapporter om att Malmös krogar och köpcentrum översvämmas av danskar. Klart att de tror att alla svenskar är ute och kör på som vanligt, när verkligheten är att vi sitter i självvald karantän, rör oss ute så litet som möjligt och gör vad vi kan för att följa FHMs rekommendationer. Att kungafamiljen visar att de hörsammar detta gör att de kan verka som förebilder, snarare än att vi får se när de är ute på privata upptåg.


  1. Regina Lindholm skriver: 23 april, 2020

   Kanske någon kunde bemöda sig att komma ihåg vilka illvilliga kommentarer paret fick i tiderna för att de höll varandra i handen eller tittade ömt på varandra. Det var oproffessionellt, barnsligt, de betedde sig som tonåringar, de flamsade och gud vet vad. Jag tror att det satte sina spår hos dem. Så nu är det helt plötsligt ok, ja nu förväntar man sig det. De behöver inte visa mer av sitt privatliv än de gör.


 7. josefin skriver: 23 april, 2020

  Nu behöver ju inte KP visa sitt nyklippta hàr eftersom frissan i Sv är öppen. Eftersom frissan i Danmark varit stängd under pandemin, o just öppnat upp igen sà visar den danske prinsen sin nyklippta skalle. Budskapet är nog lite djupare än frisyren som sàdan.


  1. annaxx skriver: 23 april, 2020

   Josefin,

   Angående frisyr, såg Sofia igår på uteservering i glatt sällskap med väninnor inta något “läskande”. Frisyren, dvs, hårförlängningen var på plats igen. 🙂 🙂


 8. charlotte skriver: 23 april, 2020

  Och Haakon och Mette Marit visar alltid upp “kärleksbilder”. Tröttsamt.


 9. Tina skriver: 23 april, 2020

  Våra svenska kungligheter är plågsamt tråkiga och PK. Kronprinsparet i Norge har alltid varit väldigt öppna och personliga. Danska kungligheter är lite mittemellan.


 10. anglika skriver: 24 april, 2020

  Jag är så tacksam när Victoria inte spelar över för att verka folklig, känns aldrig äkta, bara pinsamt. Hon o hennes mor, en kvinna av folket, verkar mer kungliga än kungen. Viktoria är naturlig när hon bär runt På Sina barn och drottningen när hon träffar människor som är äldre än henne.


 11. Susanne Blomgren skriver: 24 april, 2020

  annaxx Så konstigt hårförlängning nu när hon jobbar på Sofiahemmet är inte ok, speciellt om hon ska jobba med att sterilicera. Men klart hon kanske bara var där och jobbade en dag, fast tidningar påstår något annat 🙁


  1. josefin skriver: 24 april, 2020

   Susanne, nog gàr det väl att sätta även hàrförlängningen i hästsvans sà man enkelt kan sticka direkt fran “jobbet” till Strandvägen? Det ár ju nästan pà vägen hem, typ….


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar